03.07.2019 00:18

Vocea dâmbovițenilor critică proiectul desființării SIIJ

ȘTEFAN KHALIL


Partidul Uniunea Salvați România (USR) a propus un proiect de lege prin care cere desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, proiect ce a fost depus deja în Parlament. În primăvara acestui an a mai fost depus un astfel de proiect privind desființarea secției speciale de anchetare a magistraților, dar a fost respins de Parlament în această primăvară. Reporterii „Jurnal de Dâmbovița” au stat ieri de vorbă cu mai mulți cetățeni pe acest subiect, întrebându-i cum comentează intenția USR de a desființa Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, ce a fost înființată de Consiliul Superior al Magistraturii.

●Credeam că vreți să mă întrebați și pe mine de un partid serios. Cine credeți că îi ia pe ăștia în seamă? Au obținut un punctaj bun la alegerile europarlamentare că vroia lumea o schimbare, dar acum văd toți cât sunt de bătuți în cap. ●Foarte bine fac, îmi plac ideile lor, au proiecte inteligente și foarte utile pentru societate.

●Acest lucru ar fi un abuz pentru țară. De ce să desființezi Secția Magistraturii? Nu sunt sănătoși la cap! Problema este că au ei niște oameni din interior pe care vor să îi scape.Nu degeaba au dat ei proiectul acesta de lege.

●Când am strigat în’89 „România liberă!”, nu mă refeream și la hoți. Uitați cine vrea să ne conducă pe noi. Nu e de ajuns că actualul guvern a scos din pușcării atâția penali, criminali și psihopați. Nu știu unde o să ajungă țara asta. ●Foarte bine fac, dar fără secții speciale! Să mai desființeze și DNA care este tot o secție specială. Fără excepții,securiștinenorociți!

●Păi, cui îi este frică de această Secție specială de anchetare a magistraților? Mă întreb ce fel de scheleți are în dulap dl. Stelian Ion ?i colegi de-ai dânsului de nu dorm noaptea de frica Secției speciale? Cine i-a promis dlui. Stelian Ion că-i face curat în dulap dacă atacă legea cu Secția? Este atât de „acoperit” dl. Stelian Ion încât nu-i puteți da și numele de familie?

●Da, „fiecare cu ce-l doare”. Unul e cu pensiile, altul cu impozitele și ăștia cu justiția. Mai spun de PSD că sunt corupți și că se ocupă de justiție.

●Foarte bine, dar cu abuzurile din justiție cine trebuie să se ocupe? USR - Uniunea Securiștilor din România? În țara asta, abuzurile trebuie să fie tolerate dacă nu ne privesc pe noi. „Ghinion”, cum a spus șeful lor.

●Normal că se întâmplă așa. USR este partidul securității! Acesta este un proiect de lege pentru magistrați sau mai bine zis pentru procurori proveniți din milițieni, securiști, bolșevici și așa mai departe. Părerile cetățenilor sunt din nou împărțite, dar se pare că cei mai mulți dintre dâmbovițeni acuză această inițiativă a USR-ului.Totuși, reprezentanții partidului nu dau înapoi și anunță că Secția specială de anchetare a magistraților va dispărea până în anul 2020.