27.08.2014 00:15

Vine toamna... ilegalităților silvice!

Vine toamna... ilegalităților silvice!
Galerie foto

❚ Secțiile de poliție rurală au demarat o campanie de prevenire și combatere a tăierilor ilegale de lemne și verificarea legalității în transport și comercializare ❚ În prima zi, la Vârfuri, s-au aplicat deja primele două sancțiuni


Ieri, 26 august a.c., agenții din cadrul Secțiilor de poliție rurală ce au pe raza de competență mari suprafețe împădurite au desfășurat o amplă campanie de prevenire și combatere a tăierilor ilegale de material lemnos, precum și pentru verificarea legalității transportului și comercializării acestuia.

În această acțiune, alături de polițiști, sunt angrenate și efective din cadrul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic și Vânătoare.

 

{GOOGLE_AD_BOX1}

 

O zi de controale, două abateri

● Un bărbat de 32 de ani, din Vârfuri, a fost depistat de polițiști în timp ce transporta cu o autoutilitară 75 de bucăți de căpriori, de esență brad, pentru care nu deținea documente legale de proveniență. Polițiștii au procedat la sancționarea contravențională a conducătorului auto, iar întreaga cantitate de material lemnos, a cărui valoare se ridică la 1200 de lei, a fost confiscată.

● În urma controlului la o societate comercială din Vârfuri, s-a stabilit faptul că pentru cantitatea de 10 mc de material lemnos administratorul societății nu a putut prezenta documente care să ateste cu certitudine proveniența acestuia. Față de agentul economic se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de evaziune fiscală, urmând ca la finalizarea acestora să se propună soluție legală prin Parchet. Compartimentul relații publice al Inspectoratului Județean de Poliție Dâmbovița