09.11.2020 00:15

Victorie uriașă pentru Chindia

Victorie uriașă pentru Chindia
Galerie foto

❚ O reușită importantă, obținută în urma unui efort uriaș depus de elevii lui Săndoi, care va rămâne în istoria fotbalului târgoviștean ❚ Contrar cursului jocului, Chindia a reușit să marcheze, Florea a scos un penalty, iar Popa a marcat cu un șut puternic ❚ După pauză, Craiova s-a aruncat în atac, însă Aioani a avut o nouă intervenție salvatoare, de această dată în fața lui Mamut, iar mai apoi, același jucător al oltenilor a trimis mingea în bară ❚ Craiova ar fi putut să egaleze în prelungiri, însă Ivan s-a complicat, iar Aioani a reușit să blocheze

 

COSMIN SAVA


Chindia Târgoviște s-a specializat în rezultate surpriză, iar evoluția echipei pregătite de Emil Săndoi în fața formațiilor cu greutate din prima ligă sunt de apreciat. După victoriile cu Dinamo București sau FC Botoșani, trupa târgovișteană s-a impus și în fața Universității Craiova, pe stadionul „Ion Oblemenco”. O victorie importantă, obținută în urma unui efort uriaș depus de elevii lui Săndoi, care va rămâne în istoria fotbalului târgoviștean.

Golul lui Popa a fost decisiv

Târgoviștenii au început bine partida, Neguț a scăpat singur în careu, dar în loc să finalizeze, a pasat către Florea, care nu a ajuns însă la minge(11). Craiova a replicat prin Tudorie (21), însă prima ocazie serioasă a oltenilor a venit la șutul lui Ofosu, respins de Aioani(27). Contrar cursului jocului, Chindia a reușit să marcheze. Florea a scos un penalty, iar Popa a marcat cu un șut puternic(30). Formația lui Emil Săndoi a ratat o șansă uriașă înainte de pauză, Dumitrașcu a rămas singur cu Pigliacelli, însă a finalizat slab(38).

Chindia a rezistat

După pauză, Craiova s-a aruncat în atac, însă Aioani a avut o nouă intervenție salvatoare, de această dată în fața lui Mamut, iar mai apoi, același jucător al oltenilor a trimis mingea în bară, cu o lovitură de cap, în urma unui corner( 61). Vârful Universității a mai lovit o dată bara, însă de această dată cu o execuție frumoasă, din afara careului(70). Craiova ar fi putut să egaleze în prelungiri, însă Ivan s-a complicat, iar Aioani a reușit să blocheze(90+2). Mai mult, Chindia ar mai fi putut să puncteze, însă Neguț a trimis puțin pe lângă poartă la finalul unei faze frumoase (90+4).

Caseta tehnică

Stadion: Ion Oblemenco- Craiova. A marcat: Dani Popa (30-penalty). Cartonașe galbene: Aioani(48), Neguț(75). Au arbitrat: Cătălin Popa - Valentin Avram și Florin Neacșu. Universitatea Craiova: Pigliacelli - I. Mitran (66 Vlădoiu), M. Constantin, Acka, Papp - Nistor, Bic, Căpățînă (46 Bărbuț) - Baiaram (46 Ivan), Tudorie (46 Mamut), Ofosu (60 Cîmpanu). Antrenor: Cristiano Bergodi. Chindia Târgoviște: Aioani - Căpușă, Pițian, Iacob, Fomba (86 Martac) - Neguț, Dulca, Rață, Dumitrașcu - D. Popa (88 Costea), Florea (67 Yameogo). Antrenor: Emil Săndoi.