26.11.2015 00:10

Victorie pentru podium

Victorie pentru podium
Galerie foto

❚ Începutul de joc a fost mai mult decât promițător pentru târgovișteni, care au atacat direct poarta lui Băican ❚ Dani Popa (41, 90+1) a confirmat forma bună pe care o traversează și a reușit o nouă dublă în campionat. Voinea (30-pen.) și Nisipeanu (82) au fost ceilalți marcatori ai Chindiei în meciul de la Satu Mare ❚ „Eu rămân la aceeași părere, că Satu Mare este una dintre cele mai puternice echipe ale seriei. Încă nu suntem liniștiți în ceea ce privește prezența în play-off, dar acum avem liniște pentru jocul de sâmbătă cu Vâlcea”, ne-a declarat Nicu Croitoru

MĂDĂLIN RĂDUCU

 


 

În ultima etapă intermediară din acest an, Chindia Târgoviște a avut parte de una dintre cele mai lungi deplasări ale sezonului, la Satu Mare. Băieții lui Nicu Croitoru au reușit să treacă peste oboseală și au făcut unul dintre cele mai bune meciuri, reușind la final cea mai clară victorie de până acum, 4-1.

Popa două goluri, Satu Mare două eliminări

Începutul de joc a fost mai mult decât promițător pentru târgovișteni, care au atacat direct poarta lui Băican. Stoica (6) și Neniță (8, 10) au tras pe lângă. Olimpia a dat senzația că a echilibrat partida la mijlocul terenului, însă Chindia a ripostat după o jumătate de oră: Cherchez a scos un penalty după o imprudență a lui Vilan, iar Voinea (30) a deschis scorul. Până la pauză, Dani Popa (41) a confirmat forma bună pe care o traversează și a înscris cu un șut plasat, din șase metri. La reluare, sătmărenii au început cursa de urmărire, dar atacurile au fost respinse ușor de defensiva târgovișteană. Boștină (68) a găsit breșa, cu o lovitură de cap din centrarea lui Sălăgeanu. Însă reușita s-a dovedit a fi un simplu foc de paie, după ce Heil (76) a văzut al doilea galben și a fost eliminat. Imediat, noul intrat Nisipeanu (82) a făcut 3-1 cu un șut din interiorul careului. Olimpia a acceptat cu greu înfrângerea, iar juniorul Chivari (87) a fost și el eliminat pentru cumul de cartonașe galbene. În prelungiri, Popa (90+1) a semnat dubla, cu un șut puternic de la 14 metri.

„Victoria ne ajută”

La finalul jocului de la Satu Mare, Nicu Croitoru a comentat:

„Am câștigat, iar asta este foarte bine pentru moral și clasament. A fost un meci greu. Nu ne așteptam la acest scor, însă noi ne doream să scoatem un rezultat bun. Cu acest gând am plecat de la Târgoviște. Eu rămân la aceeași părere, că Satu Mare este una dintre cele mai puternice echipe ale seriei. Încă nu suntem liniștiți în ceea ce privește prezența în play-off, dar acum avem liniște pentru jocul de sâmbătă cu Vâlcea. Fiecare meci este important și ne dorim să acumulăm cât mai multe puncte. Rezultatele ne dau încredere, mai ales că veneam după o perioadă mai grea din acest punct de vedere. Victoria ne ajută și sper să ne refacem fizic cât mai repede”.

Caseta statistică

Stadion: Municipal (Satu Mare). Spectatori: 300. Au marcat: Boștină (68) / Voinea (30-pen.), Popa (41, 90+1), Nisipeanu (82). Au arbitrat: Dorian Micloșină (Reșița) – Călin Cimponeriu (Lugoj), Casian Băla (Arad). Rezervă: Adrian Șuta (Baia Mare). Observatori FRF: Dan Monea (Aiud) și Teodor Biriș (Hunedoara). Cartonașe roșii: Heil (76) și Chivari (87).

Satu Mare: Băican – Ciul, M. Mureșan, Heil, Iuhas (c) – Villand (55 Faur) – Takacs (61 Selagea), Sălăgeanu, D. Munteanu – Al. Boștină, Lukacs (46 Chivari). Antrenor: Tiberiu Csik.

Chindia: Meilă – Pătru (c), Martac, Vătavu, C. Dinu, Neniță (80 Nisipeanu), Voinea (74 L. Mihai), Anton, Stoica – Cherchez (65 Ispas), Popa. Antrenor: Nicu Croitoru.