22.03.2021 18:18

Victorie pentru Larisa!

Victorie pentru Larisa!
Galerie foto

❚ Larisa Toma se prăbușește într-un colț al sălii, iar Cătălin Tănase face semne disperate către medicul echipei și personalul de pe ambulanță. Infectată cu COVID-19, baschetbalista a ieșit din perioada de izolare, însă virusul a continuat să o deranjeze ❚ ,,Mă simt foarte slăbită. A fost și COVID-ul, e și vârsta, dar nu are cine să joace. Știți problema cu interdicțiile la transferuri, am zis să-l mai ajut pe Cătă”, se destăinuie Larisa ❚ După un asemenea moment, așteptam ca târgoviștencele să se prăbușească psihic, însă le-a motivat suplimentar. Au jucat și pentru Larisa, la un nivel fantastic, cot la cot, chiar dacă Ancuța Stoenescu are 41 de ani, iar unele colege doar 17 ❚ Oare cât va mai pătimi echipa asta și ce preț va mai plăti, pentru a scăpa de blestemul interminabil al interdicțiilor provocate de grave greșeli manageriale?

 

COSTIN MIHAI

 


 

Larisa Toma se prăbușește într-un colț al sălii, iar Cătălin Tănase face semne disperate către medicul echipei și personalul de pe ambulanță. Meciul se întrerupe și toți cei prezenți privesc îngrijorați spre jucătoarea de 46 de ani și jumătate. Soțul său, George, își pune mâinile pe cap, iar culoarea feței capătă instantaneu o altă nuanță. Infectată cu COVID-19, Larisa a ieșit din perioada de izolare, însă virusul a continuat să o deranjeze. Slăbită, dar și purtând pe umeri destui ani pentru un sportiv de performanță, Lari se sufocă în timpul meciului cu Satu Mare. Sunt momente de panică, se invocă divinitatea, se face semnul crucii, iar rugăciunile și intervenția personalului medical o readuc în echilibru pe Larisa. Primește oxigen, se hidratează și ia loc pe bancă, alături de colege. ,,Mă simt foarte slăbită. A fost și COVID-ul, e și vârsta, dar nu are cine să joace. Știți problema cu interdicțiile la transferuri, am zis să-l mai ajut pe Cătă. Mă bucur că fetele au câștigat și fără mine”, se destănuie Lari la finalul meciului. Tot la echipă se gândește, la rezultat, la colege, la antrenor. Mai bine s-ar gândi la viața ei, care e cea mai importantă, iar sâmbătă a primit un avertisment serios, dacă nu chiar o nouă șansă.

Victorie pentru Larisa, pentru club, pentru oraș, pentru un viitor mai bun!

După un asemenea moment, așteptam ca târgoviștencele să se prăbușească psihic, însă le-a motivat suplimentar. Au jucat și pentru Larisa, la un nivel fantastic, cot la cot, chiar dacă Ancuța Stoenescu are 41 de ani, iar unele colege doar 17. Au jucat pentru club, pentru oraș, pentru o victorie de răsunet la nivel național, în fața vicecampioanei din Satu Mare. Succes care i-a smuls un zâmbet și antrenorului Cătălin Tănase, îndoliat după moartea tatălui. Pregătise jocul pentru un duel cu ultima clasată, Rookies Oradea, doar că șoferul a fost depistat cu COVID-19, iar partida a fost amânată. În aceste condiții, meciul cu Satu Mare s-a jucat mai devreme cu o zi, însă foarte puțini sau poate nimeni nu ar fi pariat pe un succes al CSM-ului din Târgoviște. Oare cât va mai pătimi echipa asta și ce preț va mai plăti, pentru a scăpa de blestemul interminabil al interdicțiilor provocate de grave greșeli manageriale? CSM Târgoviște – CSM Satu Mare 70-66 (27-15, 13-19, 13-18, 17-14) CSM Târgoviște: A. Stoenescu 25 (6), A. Chivu 23 (5), G. Irimia 11 (1), E. Petrof 5 (1), A. Croitoru 2, L. Toma 2, A. Ghiță 2, C. Badi, D. Tănase. Antrenor: Cătălin Tănase. CSM Satu Mare: C. Cuic 26 (3), P. Bright 26, B. Goss 11 (1), T. Kilin 3 (1), C. Popescu, A. Huțanu. Antrenor: Miguel Alonso.