01.02.2023 00:10

Victorie obținută cu inima

Victorie obținută cu inima
Galerie foto

Pe un teren impracticabil, dar și fără antrenorul Toni Petrea pe banca tehnică, Chindia a obținut trei puncte extrem de importante în ultima etapă, cu Petrolul Ploiești. Jocul formației târgoviștene nu a mai fost la fel de solid ca în partida cu FC Argeș, lucru de așteptat, dacă ținem cont de modul în care a arătat gazonul de pe „Ilie Oană”, dar cel mai important este rezultatul final, acum, într-o perioadă în care Chindia trebuie să se îndepărteze de zona roșie a clasamentului.

Formația târgovișteană a obținut prima victorie din 2023, reușind să adune patru puncte din primele două jocuri oficiale ale anului. Chindia a luptat frumos, până la capăt, iar efortul depus de jucătorii formației dâmbovițene a fost răsplătit din plin. A fost o victorie obținută cu inima, pentru că elevii lui Petrea au luptat eroic pentru fiecare minge, au crezut în șansa lor, deși au fost conduși o bună perioadă din meci, iar Cooper și Popa au marcat pentru o victorie superbă.

Dacă ținem cont de jocul prestat, poate că formația târgovișteană ar fi meritat mai mult victoria în meciul cu FC Argeș, decât în partida cu Petrolul, dar tocmai astfel de lucruri reprezintă farmecul fotbalului. Am spus-o și o voi mai spune, dacă ești corect cu fotbalul și îi oferi tot ce ai mai bun, la un moment dat o să îți ofere satisfacție. Chindia este o echipă unită, jucătorii formează o adevărată familie, iar acest lucru este evident pe teren. Tocmai așa s-a obținut ultimul succes.

Sunt unul dintre oamenii care au spus despre Cooper că nu a ajutat-o prea mult pe Chindia până în acest moment. Trebuie să recunosc că acesta a reprezentat mutarea câștigătoare în partida cu Petrolul, pentru că a reușit un gol și o pasă de gol.

Pe lângă aceste realizări, atacantul Chindiei a plăcut și prin atitudinea pe care a avut-o. Sper să o țină tot așa și să mă mai contrazică prin astfel de prestații. Victoria cu Petrolul a venit pentru că jucătorii pregătiți de Toni Petrea au luptat cu inima și acesta este aspectul care trebuie să-i ghideze în următoarea perioadă.

Vor urma multe alte meciuri dificile, dar Chindia are potențial și poate să se îndepărteze de zona periculoasă a clasamentului. Dacă până la venirea lui Toni Petrea toți o vedeam pe Chindia drept o candidată serioasă la retrogradare, acum avem speranța că lucrurile vor arăta mai bine decât anul trecut și că vom privi finalul de sezon fără emoții.

 

 

Cosmin Sava