11.08.2020 00:10

Victorie lejeră pentru târgovișteni

Victorie lejeră pentru târgovișteni
Galerie foto

❚ Manșa tur s-a disputat la Ploiești, cu Chindia la conducerea jocului, fiind clară diferența de valoare dintre cele două eșaloane. Totul se decide însă în meciul retur de miercuri, de la Mioveni ❚ Trupa lui Emil Săndoi a început meciul în atac, iar după câteva încercări nereușite, Ovidiu Bic a deschis scorul la prima ocazie mai serioasă, cu un șut lângă bara din dreapta (14) ❚ Formația târgovișteană a mai punctat o dată, Ivancic reușind să marcheze după o centrare de calitate a lui Martac. Scorul putea să fie și mai mare, dar Florea a trimis în bară

 

COSMIN SAVA


Chindia Târgoviște a beneficiat de modificarea sistemului competițional din Liga I pentru noua stagiune, când s-a luat decizia trecerii la o competiție în 16 echipe. Astfel, trupa pregătită de Emil Săndoi a fost pusă față în față cu CS Mioveni, locul 3 din Liga a II-a, pentru a se decide ultima echipă care va face parte din noul sezon al primei ligi. Manșa tur s-a disputat la Ploiești, cu Chindia la conducerea jocului, fiind clară diferența de valoare dintre cele două eșaloane. Totul se decide însă în meciul retur de miercuri, la Mioveni, în ciuda faptului că trupa lui Săndoi are un avantaj mare. Bic a deschis scorul Trupa lui Emil Săndoi a început meciul în atac, iar după câteva încercări nereușite, Ovidiu Bic a deschis scorul la prima ocazie mai serioasă, cu un șut lângă bara din dreapta (14). Chindia a continuat să pună presiune, dar șutul lui Yameogo nu l-a pus în dificultate pe Croitoru (21). Șerban a făcut o acțiune frumoasă, însă a trimis pe lângă poartă, din interiorul careului (24), în timp ce șutul lui Rață, din afara careului, a fost reținut fără probleme de portarul oaspeților (27). Ultima ocazie importantă a primei părți a aparținut tot Chindiei, Ivancic și-a depășit ușor un adversar, dar a trimis mult peste poartă (45).

Ivancic a mărit avantajul

Partea secundă a avut același scenariu ca primul mitan. Chindia a început în atac, iar Yameogo a avut o șansă bună, însă Croitoru a intervenit salvator (47). Oaspeții au avut prima ocazie prin Massaro, numai că Aioani a respins și a păstrat-o pe Chindia în avantaj (57). Până la urmă, tot formația târgovișteană a punctat, după o fază prelungită de atac, Ivancic reușind să marcheze, după o centrare de calitate a lui Martac (74). Scorul putea să fie și mai mare, dar Florea a trimis în bară, după o acțiune frumoasă (77). S-a terminat 2-0 pentru Chindia, care are șanse mari să rămână în Liga I, chiar și după un sezon dezamăgitor.

Caseta tehnică

Stadion: Ilie Oană-Ploiești. Au marcat: Bic (14), Ivancic (74). Au arbitrat: Istvan Kovacs, Vasile Marinescu și Ovidiu Artene. Cartonașe galbene: Șerban (13), Martac (28), Dinu (61), Bic (88), Ivancic (90+2) / Anghelina (48). Chindia Târgoviște: Aioani – Martac (cpt.), Benga, C. Dinu, Dumitrașcu – Neguț (58 Florea), Bic, Rață, A. Șerban (38 Ivancic) – Yameogo – Berisha (79 L. Mihai). Antrenor: Emil Săndoi. CS Mioveni: Croitoru – Alexe, Gherghe, Beța (71 E. Stoica), Burnea (cpt.) – Rădescu, M. Șerban, Anghelina (78 R. Costin), Ișfan (38 Massaro) – Herghelegiu (71 Coșereanu), V. Balint(77 Măzărache). Antrenor: Claudiu Niculescu.