07.10.2020 00:20

Victorie absolută pe Valea Dâmboviței, la alegerile locale

Victorie absolută pe Valea Dâmboviței, la alegerile locale
Galerie foto

❚ „În 11 din cele 13 localități de pe Valea Dâmboviței, PSD are majoritate în Consiliul Local” ❚ „După constituirea consiliilor locale, PSD va da 13 viceprimari pe Valea Dâmboviței”

 

VIOLETA STANCIU

 


 

Vicepreședintele PSD Dâmbovița, Mihai Istrate a prezentat, la începutul acestei săptămâni, în cadrul conferinței de presă de la partid, rezultatele obținute de social democrații dâmbovițeni, la alegerile locale recent încheiate, pe una dintre cele mai importante zone ale județului, respectiv Valea Dâmboviței! Flancat de edilii câștigători din această zonă, vicepreședintele PSD Dâmbovița a ținut să sublinieze că toți primarii PSD și-au recâștigat mandatele, iar cel mai important lucru semnalat de acesta este că social democrații au reușit să-i detroneze din funcție și pe cei doi primari ai PNL, de la Lucieni și Pucheni. De asemenea, Mihai Istrate a declarat că în 11 din cele 13 localități de pe Valea Dâmboviței PSD are majoritate în Consiliul Local, iar în cele două localități care au fost conduse de PNL se fac eforturi pentru asigurarea majorității. Potrivit liderului social democrat, după constituirea consiliilor locale, PSD va da 13 viceprimari pe Valea Dâmboviței.

,,Am obținut 10 consilieri locali, din 15, în comuna Voinești”

,,Înainte de alegerile din acest an, pe Valea Dâmboviței aveam 11 primari în funcție, iar în două dintre localitățile noastre primari erau de la PNL. Vreau să vă spun, pentru început, că toți cei 11 candidați care erau primari și-au câștigat din nou mandatul, absolut toți cu peste 50%, cu rezultate foarte bune. De exemplu d-ul primar de la Mănești a obținut 85, 97%, iar la Dragomirești am luat 2906 voturi pentru funcția de primar, locul III în județul Dâmbovița, după Corbii Mari și Răzvad. În cele două localități care au fost conduse de primari ai PNL, la alegerile din acest an primăria a fost câștigată tot de candidații Partidului Social Democrat. Și la Văleni avem un primar nou, dar tot noi am deținut funcția de primar și până la aceste alegeri, acum alegerile au fost câștigate de Lungu Marian de la PSD. Este o mândrie și o onoare să vă spun că am câștigat Primăria Lucieni cu d-ul Tița Vasile și Primăria Pucheni cu d-ul Nistor Corneliu. De asemenea vreau să vă spun că în 11 din cele 13 localități de pe Valea Dâmboviței avem majoritate în Consiliul Local, iar în cele două localități care au fost conduse de PNL vom face eforturi și vom asigura și acolo majoritatea. Asta înseamnă că, după constituirea consiliilor locale, PSD va da 13 viceprimari pe Valea Dâmboviței. În comuna Voinești candidatul independent Sandu Gabriel Dănuț a fost susținut direct de către PSD. Dumnealui este membru al acestui partid, este vicepreședinte al PSD și prin urmare contribuția PSD la Voinești este semnificativă. Vreau să vă spun că am obținut 10 consilieri locali, din 15, în comuna Voinești. Îi felicit pe primarii aleși”, a declarat Mihai Istrate, vicepreședintele PSD Dâmbovița.