06.10.2015 00:25

Victor Ponta: "Legea salarizării se va aplica după ce va fi adoptată în Parlament și promulgată de președinte"

Victor Ponta:
Galerie foto

Premierul Victor Ponta a declarat ieri că proiectul legii salarizării va fi trimis spre dezbatere în Parlament și că nu intenționează să dea o ordonanță pe acest subiect.

„Mai devreme decât să fie trimisă în Parlament, dezbătută și aprobată în Parlament, promulgată de președinte, nu se poate aplica. Nu există altă formulă. Nu intenționăm să dăm ordonanță de urgență. Ar fi o greșeală, pentru că e o lege atât de complexă, cu atât de multe probleme, încât să zic eu că am făcuto perfect și nu mai e nevoie de nimic ar fi o greșeală”, a afirmat Ponta, la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă vor fi creșteri salariale cu 25% pentru tot personalul bugetar, așa cum s-a vehiculat o informație, Ponta a răspuns:

„Aș vrea eu, dar nu. Ceea ce vom propune va fi doar bazat pe resursele pe care le avem la dispoziție. Vreau să precizez foarte clar: niciodată nu am spus și nu voi spune că putem din prima zi sau din primul an la toată lumea să mărim conform legii. Tocmai, e vorba de o etapizare, pe o perioadă de trei sau patru ani”, a explicat premierul.

 

AGERPRES și Jurnal de Dâmbovița