18.04.2014 08:08

Victor Ponta: „Sprijinim Republica Moldova să nu fie prinsă în conflictele din zonă”

Victor Ponta: „Sprijinim Republica Moldova să nu fie prinsă în conflictele din zonă”
Galerie foto

Premierul Victor Ponta a declarat ieri, la finalul exercițiului aerian româno-american de la Câmpia Turzii, că instituțiile României vorbesc pe aceeași limbă în privința politicii de securitate și a parteneriatului cu NATO, iar în acest moment „fierbinte” este foarte important modul în care țara noastră sprijină Republica Moldova pentru a nu fi prinsă în conflictele din zonă.

„Și suntem și foarte importanți, pentru că suntem la frontiera NATO și a Uniunii Europene, exact la frontiera cea mai fierbinte, pentru că spunem tot timpul pe o singură voce că trebuie păstrată integritatea teritorială a Ucrainei, că trebuie sprijinit procesul democratic. Dar cel mai important pentru România este modul în care sprijinim Moldova, să nu fie prinsă la rândul său în aceste conflicte și să își continue drumul european și democratic. Deci suntem într-o zonă fierbinte, dar o să ne ridicăm la înălțimea cerințelor partenerilor noștri”, a afirmat șeful Guvernului.

{GOOGLE_AD_BOX1}

El a subliniat că politica de securitate a României este „perfect coordonată” cu NATO și UE, iar în această privință instituțiile statului român „vorbesc aceeași limbă”.

 

 

 

AGERPRES și Jurnal de Dâmbovița