12.02.2015 00:23

Vicepreședintele CJD Marin Antonescu (fost PDL) susținut ilegal de PSD

Vicepreședintele CJD Marin Antonescu (fost PDL) susținut ilegal de PSD
Galerie foto

❚ „Legea 393/2004, fără a lăsa loc de târguială, prevede că încetarea mandatului de consilier județean, conform art. 9(2), are ca efect direct încetarea de drept, în aceeași zi, și a mandatului de vicepreședinte CJD conform art. 18(3)” ❚ „Te pomenești că am devenit amnezici cu toții în acest județ și am uitat ce abuzuri colosale a făcut echipa PDL Popescu – Antonescu, timp de 4 ani în CJD și ce comportament aberant, discreționar și total nedemocratic a avut. Eu n-am uitat! Și nici PSD-ul n-ar trebui să uite pentru ce a fost votat!” Interviu cu Teodor Vasiliu – jurnalist - fost consilier județean

FLORIN MOLDOVEANU


 

Rep: Vă întreb, în calitatea dumneavoastră de fost consilier județean și municipal foarte mulți ani, ce părere aveți despre recenta hotărâre a CJ Dâmbovița cu privire la vicepreședintele CJD Marin Antonescu?

– În primul rând țin să precizez că votul consilierilor județeni a fost total ilegal. Legea 393/2004 privind statutul aleșilor locali, la art. 9(2), spune fără tăgadă că unui consilier județean îi încetează mandatul de drept, subliniez, de drept, dacă își pierde calitatea de membru al partidului politic pe a cărui listă a fost ales. Cu ocazia asta am putut constata din nou că foarte mulți consilieri nu cunosc legea. Ce este și mai grav este că nici secretarul CJD Ivan Vasile Ivanoff nu pare să cunoască legea, după 25 de ani de activitate în această funcție. Dar dacă o cunoaște, și eu presupun că totuși o cunoaște, atunci este și mai grav fiindcă nu o respectă.

 

Rep: Domnii juriști au ridicat problema mandatului de vicepre- ședinte CJD al dlui Marin Antonescu...

- Habar n-aveau domnii doctori în drept că aceeași Lege 393/2004, fără a lăsa loc de târguială, prevede că încetarea mandatului de consilier județean, conform art. 9(2), are ca efect direct încetarea de drept, în aceeași zi, și a mandatului de vicepreședinte CJD conform art. 18(3).

 

Rep: În aceste condiții, în care Legea prevede ceva și consilierii județeni votează cu totul altceva, ce este de făcut?

- Repet, ca să mă fac înțeles și de acei domni avocați care s-au specializat în pledoarii pentru smintirea opiniei publice. Citez din Lege, art. 9(2): Consiliul Județean constată încetarea de drept a mandatului de consilier prin hotărâre...”. Consilierul județean nemulțumit, în speța de față Marin Antonescu, poate ataca în termen de 10 zile hotărârea CJD la instanța de Contencios Administrativ, iar instanța va emite în termen de 30 de zile o hotărâre definitivă și irevocabilă, conform art.9(4³)

 

Rep: Păi și s-au urmat pașii legali în ședința de marți a CJD?

- Nu! Instituția Prefectului este obligată în baza Legii 340/2004 (privind Prefectul și Instituția Prefectului), art. 19(1) lit.e să verifice legalitatea hotărârii CJD în ceea ce privește situația vicepreședintelui CJD Marin Antonescu și să intervină pentru anularea acestei hotărâri vădit ilegale.

 

Rep: Dar dumneavoastră cum apreciați votul în bloc al consilierilor PSD pentru păstrarea în funcție a lui Marin Antonescu, cel care a fost vicepreședinte PDL și în mandatul președintelui CJD Florin Popescu?

- Personal consider că este o anomalie politică faptul că Marin Antonescu – mâna dreaptă a fostului președinte PDL Florin Popescu – a putut ajunge din nou în funcția de vicepreședinte al CJD cu susținerea PSD. Sau te pomenești că am devenit amnezici cu toții în acest județ și am uitat ce abuzuri colosale a făcut echipa PDL Popescu – Antonescu timp de 4 ani în CJD și ce comportament aberant, discreționar și total nedemocratic a avut. Eu n-am uitat! Și nici PSD-ul n-ar trebui să uite pentru ce a fost votat!