08.09.2014 00:25

Vicepremierul Dragnea a semnat 31 de contracte pentru Dâmbovița

Vicepremierul Dragnea a semnat 31 de contracte pentru Dâmbovița
Galerie foto

❚ Toate acestea se referă la lucrări la drumuri și poduri, apă și canalizare, care se vor realiza prin Programul Național de Dezvoltare Locală (OUG 28) ❚ Valoarea contractelor semnate este de 9 milioane lei (90 miliarde lei vechi) pentru 20 de obiective din 19 localități, la care se adaugă și 11 contracte ale CJD pentru lucrări la drumuri județene ❚ Totodată, vicepremierul Liviu Dragnea a înmânat cheile unor microbuze școlare unui număr de 12 primari dâmbovițeni

ANA MARIA POPESCU


12 microbuze școlare pentru elevii din județul Dâmbovița! Vicepremierul Liviu Dragnea a venit special vineri, 5 septembrie a.c, la Târgoviște pentru a înmâna cheile microbuzelor primarilor din județ. Acțiunea a avut loc pe Platoul Prefecturii, unde edilii au venit și i-au mulțumit pentru sprijinul oferit. Localitățile care au beneficiat de microbuzele școlare sunt: Voinești, Răscăeți, Vișina, Bărbulețu, Nucet, Ocnița, Tătărani, Dragomire ști, Bucșani, Cornățelu, Buciumeni și Lucieni. Județul Dâmbovița a mai primit și în luna iunie 5 microbuze școlare, atunci primarii localităților beneficiare (I.L.Caragiale, Braniștea, Mătăsaru, Tărtășești, Vulcana Băi) primind cheile mașinilor în cadrul unei festivități desfășuate la Guvern.

{GOOGLE_AD_BOX1}

La momentul predării cheilor alături de vicepremier și de președintele Consiliului Județean Dâmbovița, s-au mai aflat prefectul județului - Victor Sanda, președintele ADR Sud Muntenia - Liviu Mușat și o serie de parlamentari de Dâmbovița (Leonardo Badea, Carmen Moldovan, Radu Popa, Stanciu Zisu, Ionuț Săvoiu, Dumitru Georgică). Acestea nu sunt singurele microbuze școlare care vor ajunge în Dâmbovița, în cea de-a doua etapă a programului derulat de Guvern, preconizată a se derula în perioada octombrie-decembrie 2014, alte 10 microbuze vor fi predate localităților județului.

9 milioane lei pe OUG 28

Totodată, vicepremierul Liviu Dragnea a semnat la sediul Consiliului Județean și două contracte de reabilitare școli, la Voinești și Gura Șuții, dar și 31 de contracte pentru lucrări la drumuri și poduri, apă și canalizare, care se vor realiza prin Programul Național de Dezvoltare Locală (OUG 28). Valoarea contractelor semnate este de 9 milioane lei (90 miliarde lei vechi), iar localitățile beneficiare sunt Brănești, Cornești, Mănești, Răzvad, Slobozia Moară, Răcari, Bărbulețu, Braniștea, Costeștii din Vale, Comișani, Malu cu Flori, Pietrari, Pucheni, Sălcioara, Hulubești, Mătăsaru, Perșinari, Văleni Dâmbovița, Găești, la care se adaugă și 11 contracte ale CJD pentru lucrări drumuri județene.

43 milioane lei, în total pe OUG 28 pentru Dâmbovița

„Îi mulțumesc mult domnului vicepremier Liviu Dragnea, pentru faptul că și-a făcut timp să vină la Târgoviș- te pentru lucruri care sunt deosebit de importante pentru județul Dâmbovița. Anul acesta, cu ce semnăm astăzi (n.n. vineri), am primit circa 430 miliarde lei vechi pe OG 28/2013 – o sumă extraordinar de mare și importantă pentru județul Dâmbovița, care ne asigură rezolvarea problemelor dificile pe care le avem în foarte multe localități. Sunt sigur că vom avea sprijinul dlui vicepremier în continuare!”, a declarat președintele CJD, Adrian Țuțuianu.

Școlile, reabilitate cu bani redirecționați de la POS Transport și POS Mediu

„Vom semna două contracte de reabilitare școli, din cele 8, care vor fi semnate în zilele următoare. Și este vorba aici despre programul de reabilitare școli, finanțat prin fonduri europene, după ce am realocat 240 milioane euro din alte programe operaționale – de la POS Transport și POS Mediu – pentru a continua lucrările la sutele de școli sau sutele de șantiere, deschise în anii precedenți, începând cu 2007, în toată țara. Este vorba despre aproape 500 de școli, care vor fi reabilitate, la care vor fi finalizate lucrările începute în anii precedenți - din păcate lucrări sistate, și școli care au fost în prag de a fi abandonate, ca investiții. Am semnat 31 de contracte pentru 31 obiective de investiții din acest județ, dintre care 11 sunt la Consiliul Județean și se referă la drumuri județene toate și 20 obiective care sunt în celelalte localități”, a declarat Liviu Dragnea.

Vicepremierul i-a avertizat însă pe beneficiarii contractelor că lucrările vor fi urmărite îndeaproape, așa că să se pună presiune pe constructori și să nu se înregistreze probleme și întârzieri.