26.02.2024 00:17

Venitul minim de incluziune, în plată până la sfârșitul lunii februarie

Venitul minim de incluziune, în plată până la sfârșitul lunii februarie
Galerie foto

*Sprijinul financiar înlocuiește venitul minim garantat și alocația pentru susținerea familiei și a intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2024.

 

Prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia îi anunță pe toți dâmbovițenii beneficiari ai Venitului minim de incluziune că primesc banii până la sfârșitul lunii februarie! Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială Dâmbovița a efectuat plata prestațiilor pentru beneficiarii Venitului Minim de Incluziune (VMI). Sprijinul financiar înlocuiește venitul minim garantat și alocația pentru susținerea familiei și a intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2024. Suma totală care a fost platită în această lună este de 3.311.502 lei, pentru un număr de 5360 de beneficiari dâmbovițeni.

„Calendarul plăților pentru beneficiarii dâmbovițeni înregistrați până acum (familii și persoane singure) este următorul. În data de 20 februarie 2024, au fost alimentate conturile pentru cei care au optat pentru încasarea VMI pe card. În utima decadă a lunii ( între 22 februarie și ultima zi a lunii) se asigură plata prin mandat poștal, conform convenției încheiate cu Poșta Română. Venitul Minim de Incluziune (VMI) este un beneficiu de asistență socială și se acordă familiilor și persoanelor singure aflate în situație de dificultate, în scopul prevenirii și combaterii sărăciei și riscului de excluziune social”, transmite prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia.

 

 

Violeta Stanciu