22.04.2015 00:13

Vehicule periculoase pe drumurile județului

Vehicule periculoase pe drumurile județului
Galerie foto

❚ 113 vehicule din 690 verificate au prezentat pericol iminent de accident ❚ În urma controalelor comune, aproape 70% dintre mașini au fost descoperite cu neconformități de natură tehnică și peste 50% au fost considerate neconforme din punct de vedere al securității rutiere

P.D.


Numărul vehiculelor care depă șesc nivelul maxim admis de poluare a scăzut cu mai mult de două procente în primele trei luni ale lui acestui an, față de aceeași perioadă a anului 2014.

„La reducerea poluării din aer generată de noxele auto au contribuit substanțial și controalele în trafic efectuate de inspectorii RAR, în urma cărora poliția a aplicat sancțiuni considerabile”, a transmis directorul general al RAR, ing. George-Adrian Dincă, prin intermediul unui comunicat de presă remis redacției.

Sancțiuni și amenzi cu sutele

Registrul Auto Român (RAR) și Poliția Rutieră elimină din trafic vehiculele care pot produce accidente din cauza problemelor tehnice grave pe care le au. În urma controalelor desfășurate în primele trei luni din 2015, la nivelul județului Dâmbovița, inspectorii RAR au descoperit 113 vehicule (din 690 verificate) care prezentau pericol iminent de accident. În aceste situații una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, care poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice.

De asemenea, s-a constatat că 65,8% dintre vehicule aveau diferite neconformități de natură tehnică sau legate de acte. Din totalul vehiculelor cu probleme, peste 51% au fost considerate neconforme din punct de vedere al securității rutiere (probleme la dispozitivele de iluminare și semnalizare, stare necorespunzătoare a șasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale la direcție, defecțiuni ale sistemului de frânare), 12,24% depășeau nivelul maxim admis de poluare, 3,19% au avut probleme legate de identificare și puțin peste 1% au avut inspecția tehnică periodică expirată sau chiar falsă.

La finalul controalelor tehnice desfășurate în trafic în intervalul ianuarie-martie a.c., Poliția Rutieră a reținut 373 de certificate de înmatriculare, 17 permise de conducere și a aplicat 452 amenzi. Sancțiunile au fost aplicate exclusiv pentru vehiculele la care inspectorii RAR au găsit neconformități tehnice sau legate de acte.