29.07.2016 16:06

Vasile Lupașc coordonează o Școală de Vară

Vasile Lupașc coordonează o Școală de Vară
Galerie foto

❚ „Avem tot felul de activități. Tenis, baschet, istorie, avem și un cerc de literatură, în care îi învățăm pe copii ce să citească, cum să învețe să scrie, să povestească. Avem cursuri de prim ajutor sau mini cursuri de supraviețuire în caz de cutremure”, a declarat scriitorul de 42 de ani

COSMIN SAVA


Scriitorul de 42 de ani Vasile Lupasc se orientează și către activități sportive. Multiplul campion mondial de karate este coordonatorul unei Școli de Vară, care combină activitățile sportive, cu ore de istorie și de literatură. Ajunsă la al cincilea an de existență, Școala de Vară devine o obișnuință, iar copiii înscriși în aceste program sunt foarte mulțumiți cu ce găsesc acolo. În fiecare an sunt invitați oameni speciali, campioni la diferite domenii, care să le vorbească copiilor despre stilul de viață pe care trebuie să-l adopte pentru a avea succes în domeniile pe care și le aleg. Vasile Lupașc mai spune că cei care aleg această școală își continuă după încheierea ei activitatea sportivă, majoritatea copiilor fiind înscriși la tenis, baschet sau alte sporturi.

„La această școală avem tot felul de activități. Tenis, baschet, istorie, avem și un cerc de literatură, în care îi învățăm pe copii ce să citească, cum să învețe să scrie, să povestească. Avem cursuri de prim ajutor sau mini cursuri de supraviețuire în caz de cutremure. Aducem invitați speciali în fiecare an. Acum avem campioanele la înot, care le vorbesc copiilor despre ce stil de viață să adopte pentru a avea succes. Cei mici sunt atrași de această școală, sunt 30 în fiecare an. Noi sperăm să avem continuitate cu această Școală de Vară. E un lucru benefic, iar majoritatea copiilor, după ce se termină școala, își continuă activitatea în tenis sau diferite domenii”, a declarat Vasile Lupașc.