12.12.2019 00:08

Vasile Lupașc a pus mâna pe aur

Vasile Lupașc a pus mâna pe aur
Galerie foto

❚ Acesta face parte din conducerea Federației Mondiale de Karate WTKA, iar datorită acestui lucru, Târgoviștea va găzdui Campionatul European de Karate, în luna aprilie a anului 2020. ❚ „M-am simțit cel mai bine. A fost o combinație ciudată între relaxare și emoție, că dacă te faci de râs la final, publicul și ceilalți sportivi așa își vor aminti de tine”, a spus Lupașc

 

COSMIN SAVA

 


 

La Campionatul Mondial de Karate din Italia, județul nostru a fost reprezentat cu succes de târgovi șteanul Vasile Lupașc. Ajuns la 45 de ani, acesta se împarte excelent între cariera de sportiv și cea de scriitor, iar la competiția care a avut loc în Marina di Carrara, a reușit să facă o figură frumoasă în toate cele patru probe la care a participat. Acesta a fost ultimul Mondial la care a participat sportivul târgoviștean, cu un bilanț de patru medalii. Primul a fost în 2005, în Brazilia, iar până în acest moment a adunat 19 medalii de aur. Vasile Lupașc face parte din conducerea Federației Mondiale de Karate WTKA, iar datorită acestui lucru, Târgoviștea va găzdui Campionatul European de Karate, în luna aprilie a anului 2020.

„Tot anul am tras foarte tare”

Sportivul târgoviștean a transmis că modul în care s-a pregătit a condus la aceste rezultate, mai ales că și-a dorit să fie la un nivel înalt la acest Mondial. „Am concurat la patru probe de kata și am câștigat patru medalii de aur. A fost cel mai bun campionat din toată cariera mea. M-am simțit cel mai bine. A fost o combinație ciudată între relaxare și emoție. Dacă te faci de râs la final, publicul și ceilalți sportivi așa își vor aminti de tine. Am văzut foarte mulți sportivi buni și care, la finalul carierei, au fost ușor ridicoli. Așa că tot anul am tras foarte tare. S-au legat toate excelent. La Campionatul Mondial nu prea poți să te duci nepregătit, pentru că ești spulberat”, a spus Lupașc pentru adevarul.ro.