29.07.2020 00:09

Varianta înghețării play-out-ului, aprobată de Burleanu

Varianta înghețării play-out-ului, aprobată de Burleanu
Galerie foto

❚ În ultimul timp, au fost identificate tot mai multe cazuri de COVID-19 în fotbalul românesc, dar cele mai grave situații sau întâlnit la campioana CFR Cluj și la Dinamo București ❚ Varianta înghețării play-out-ului a fost aprobată și de președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, însă fără a detalia acest subiect. ❚ „În cazul în care contractul de drepturi TV este suspendat, LPF trebuie să achite despăgubiri financiare din anii precedenți. Altfel, va fi ne nevoie de împrumuturi sau chiar situația ca echipele să plătească”, a spus Burleanu ❚ „Îl rog încă o dată amical pe Răzvan Burleanu să se abțină de la orice declarații de natură să afecteze imaginea Ligii I sau să prejudicieze financiar competiția, mai ales în situatia în care acestea sunt eronate sau nu sunt susținute de dovezi”, a reacționat Liga Profesionistă de Fotbal, prin secretarul Justin Ștefan

 

COSMIN SAVA


În ultimul timp, au fost identificate tot mai multe cazuri de COVID-19 în fotbalul românesc, dar cele mai grave situații sau întâlnit la campioana CFR Cluj și la Dinamo București. Dacă clujenii au rezolvat situația, Dinamo încă suferă, iar programul pentru echipa din capitală în acest final de sezon ar fi unul imposibil, pentru că bucureștenii au multe restanțe și nu mai sunt date disponibile în calendarul Ligii I. Astfel, tot mai multe echipe, printre care Dinamo, Poli Iași sau Chindia și-au exprimat dorința în vederea înghețării campionatului fără să retrogradeze nimeni.

„Liga ar trebui să discute despre oprirea play-out-ului”

Varianta înghețării play-out-ului a fost aprobată și de președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, însă fără a detalia acest subiect. „Echipele au ieșit din cantonamentele centralizate, măsurile de prevenire n-au mai fost respectate. În cazul în care contractul de drepturi TV este suspendat, LPF trebuie să achite despăgubiri financiare din anii precedenți. Altfel, va fi nevoie de împrumuturi sau chiar situația ca echipele să plătească. Desigur, trebuit continuat la nivel de negocieri, pentru a se evita oprirea plăților. Cred că Liga ar trebui să discute despre oprirea play-out-ului, pentru că nu vom putea amâna la nesfârșit finalul sezonului competițional”, a declarat Răzvan Burleanu, la Digi 24.

Răspuns din partea LPF

Liga Profesionistă de Fotbal din România, prin vocea secretarului Justin Ștefan, a transmis încă o dată că această stagiune din Liga I se va încheia pe teren, pentru a nu se produce un conflict cu deținătorul drepturilor de televiziune. Mai mult, Ștefan a ținut să îi transmită lui Burleanu un mesaj în cadrul comunicatului postat pe contul personal de fotbal. „Îl rog încă o dată amical pe Răzvan Burleanu să se abțină de la orice declarații de natură să afecteze imaginea Ligii I sau să prejudicieze financiar competiția, mai ales în situatia în care acestea sunt eronate sau nu sunt susținute de dovezi. Totodată, consider că în aceste vremuri ar trebui sa fim cu toții uniți și mai responsabili”.