27.11.2015 00:12

Vântul puternic a doborât stâlpi în Dâmbovița

❚ De data asta, vremea nu a mai dat de furcă societății de electricitate, ci operatorilor de telefonie mobilă ❚ Detașamentul Găești a fost solicitat pe DN 7, la Găești, pentru îndepărtarea a trei stâlpi din lemn doborâți pe partea carosabilă, iar pompierii de la Titu au eliberat un perimetru din DJ 701, pe raza localității Bolovani, unde alți doi stâlpi au fost culcați la pământ


În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenție din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dâmbovița au fost solicitate la mai multe incidente, astfel: miercuri, 25 noiembrie, la ora 14:17, pompierii de la Garda Răcari au fost solicitați pe DN 7, pe raza localității Slobozia Moară, pentru asigurarea zonei și sablarea carosabilului în urma producerii unui accident rutier. În aceeași zi, la ora 14:48, pompierii de la Detașamentul Găești au intervenit cu două autospeciale pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un magazin mixt, situat la parterul unui imobil de locuințe din comuna Cobia - sat Gherghițești.

Aici se pare că un scurtcircuit produs la un aparat electric lăsat sub tensiune a fost cauza probabilă a producerii incendiului, în care a ars o casă de marcat și a fost degradată marfa expusă în magazin. Pentru a evita intoxicarea cu fum a locatarilor imobilului, pompierii au evacuat 3 persoane, în urma incendiului neînregistrându-se victime. În aceeași zi, pe seară, pompierii de la Detașamentul Găești au intervenit în comuna Pietroșița pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o afumătoare a unei carmangerii.

Din cercetările efectuate, se pare că incendiul s-a produs din cauza utilizării necorespunzătoare a focului deschis. Au ars: acoperișul și tavanul spațiului pe o suprafață de cca. 30 mp, un perete despărțitor (cca. 10 mp) și cca. 40 kg de produse din carne. În urma producerii incendiului nu s-au înregistrat victime. Ieri, la ora 03:19, pompierii de la Detașamentul Găești au fost solicitați pe DN 7, în orașul Găești, pentru îndepărtarea a 3 stâlpi din lemn ai unui operator de telefonie, doborâți pe partea carosabilă, din cauza vântului foarte puternic.

Tot pentru înlăturarea altor doi stâlpi din lemn (ai unui operator de telefonie), căzuți pe carosabilul DJ 701, pe raza localității Bolovani din comuna Cornățelu, au fost solicitați și pompierii de la Detașamentul Titu. Echipajele SMURD din cadrul ISU Dâmbovița au intervenit în această perioadă pentru a acorda ajutor medical de urgență la 21 de solicitări.

 

Compartiment informare și relații publice ISU Dâmbovița