01.10.2021 00:19

Vaccinarea în instituțiile deconcentrate, subiect... înțepător

Vaccinarea în instituțiile deconcentrate, subiect... înțepător
Galerie foto

*Locurile la ATI sunt limitate, numărul deceselor este în creștere, iar procentul de vaccinare este foarte mic

*Din acest motiv, Prefectul Aurelian Popa le-a comunicat ieri încă o dată șefilor instituțiilor deconcentrate din județ să se vaccineze și să le ceară acest lucru și angajaților

 

Ieri, în Sala Unirii a Consiliului Județean a avut loc ședința Colegiului Prefectural aferentă lunii septembrie. Aceasta a fost prezidată de Prefectul județului Dâmbovița, Aurelian Popa. Până să înceapă dezbaterea ordinii de zi, Prefectul a întrebat dacă în sală se află și persoane nevaccinate. La prima întrebare nu a răspuns nimeni, multă lume fiind luată prin surprindere după care, Aurelian Popa a mai adresat o dată aceeași întrebare și în final a ridicat mâna un director al unei instituții deconcentrate din județ, care a recunoscut că nu s-a vaccinat cu serul anti-COVID-19, justificând că are probleme de sănătate.

Prefectul a transmis celor din sală că vaccinarea este nu doar esențială, ci singura modalitate de a învinge pandemia. Acesta a mai afirmat că deja în cadrul unor instituții din subordinea Prefecturii sunt persoane infestate, care nu au făcut vaccinul, iar unele dintre ele sunt acum în stare gravă la spital. Mai mult, Aurelian Popa a semnalat că varianta Delta a virusului este și mai periculoasă, prin urmare, singura modalitate de a fi protejați este vaccinarea.

De asemenea, acesta a precizat că situația este foarte gravă. După video-conferințele cu Ministerul Sănătății, reprezentanților Prefecturii Dâmbovița le este foarte greu să mai închidă un ochi noaptea. Locurile la ATI sunt limitate, numărul deceselor este în creștere, iar procentul de vaccinare este foarte mic. Din acest motiv, Aurelian Popa le-a comunicat încă o dată șefilor instituțiilor deconcentrate din județ să se vaccineze și să le ceară acest lucru și angajaților.

După acest moment s-a trecut la ordinea de zi. La primul punct a fost vorba despre informarea privind activitățile desfășurate și rezultatele obținute de către structurile de poliție și I.J.J. Dâmbovița, pe linia asigurării măsurilor de ordine publică la adunările publice și activitățile cultural- artistice și sportive din județ, prezentată de către comisarul șef de poliție, Antofie Claudiu Adrian, Inspector șef în cadrul Inspectoratului de Poliție al județului Dâmbovița și lt. col. Matei Mihai, prim adj. al Inspectorului șef în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean „Mircea cel Bătrân” Dâmbovița. La al doilea subpunct s-a discutat despre activitățile de pregătire și organizare a Recensământului General Agricol 2020 și ale Recensământului Populației și Locuințelor 2021, prezentată de către Vasile Pietrăreanu, Director executiv adjunct în cadrul Direcției Județene de Statistică Dâmbovița. De la comisarul șef de poliție, Antofie Claudiu Adrian, Inspector șef în cadrul Inspectoratului de Poliție al județului Dâmbovița am aflat că de la 1 ianuarie 2021 până la 29 septembrie 2021 au fost desfășurate în total 150 de activități.

„Acestea au fost după cum urmează; participări la asigurarea măsurilor privind instituirea carantinării zonale și pregătirea carantinării zonale 18; participări la activități cultural - artistice 39, participări la activități sportive 38, participări la manifestări aniversar religioase 24, participări la acțiuni de protest 6, participări la manifestări electorale 2, participări la alte adunări publice 23. În urma acestor acțiuni au fost aplicate un număr de 218 de sancțiuni contravenționale. Nu au fost înregistrate probleme deosebite până în acest moment”, a transmis comisarul șef de poliție, Antofie Claudiu Adrian.

Prefectul i-a transmis acestuia că trebuie intensificate numărul acțiunilor de control pentru purtarea măștii în spațiile deschise în zonele aglomerate din Târgoviște, așa cum prevede Ordinul transmis din partea Ministerului Sănătății. Aurelian Popa a transmis că sunt multe zone aglomerate unde oamenii refuză să poarte masca, iar din acest motiv trebuie acordate mai multe sancțiuni.

Ștefan Khalil