05.01.2022 09:34

Vaccinarea cu doza a 3-a merge cel mai bine

Vaccinarea cu doza a 3-a merge cel mai bine
Galerie foto

*La prima doză de vaccinare s-au prezentat în prima zi din 2022 cei mai puțini doritori (18), însă pentru cea de-a treia doză au venit 117 persoane

*„Cel mai probabil, de la jumătatea lunii ianuarie, așa cum am fost și noi anunțați mai de mult, vom începe vaccinarea la grupa de vârstă 5 - 11 ani”

 

Violeta Stanciu


Chiar dacă valul 5 al pandemiei de Covid -19 bate la ușă, dâmbovițenii nu se mai înghesuie la vaccinare, așa cum o făceau în toamna anului trecut, când numai la Centrul de Vaccinare de la SJUT se imunizau zilnic peste 700 de dâmbovițeni!

În momentul de față pe la centrele de vaccinare din județ cam bate vântul, iar persoanele care trec pragul acestor centre sunt cele care s-au vaccinat și până acum, care vin să-și facă doza a 3-a.

„La Centrul de la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște (SJUT) există încă adresabilitate pentru vaccinare... Spre exemplu, luni, 3 ianuarie, am vaccinat peste 150 de persoane. Este adevărat că cei mai mulți sunt la doza a - 3 –a. La doza a-1-a avem totuși o adresabilitate... scăzută. Luni, 3 ianuarie, a fost o zi mai sugestivă pentru că zilele anterioare au fost de sărbătoare și am vaccinat mai puțin. Deci luni am vaccinat în total 157 de persoane, din care la doza a 1-a au fost 18, la doza a 2-a au fost 32 de persoane, deci rapelurile celor vaccinați acum trei săptămâni sau o lună, pentru că noi avem două vaccinuri, Moderna și Pfizer, iar cei mai mulți, respectiv 117 de persoane, au fost la doza a - 3 -a, aceștia fiind și cei mai conștiincioși cu vaccinarea. Ce pot să vă spun este că, cel mai probabil, de la jumătatea lunii ianuarie, așa cum am fost și noi anunțați mai de mult, vom începe vaccinarea la grupa de vârstă 5 - 11 ani. De asemenea pot să vă spun că în urma reclamelor de la TV am observat că sunt persoane în jur de 40-50 de ani care vin cu părinții la vaccinare. Nu ne vine să credem dar valul 5 este iminent pentru că așa s-a întâmplat și în august. Cine își imagina în august ce prăpăd va fi în septembrie...”, a declarat șefa Centrului de Vaccinare de la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște (SJUT), dr. Zebreniuc Margareta.