13.10.2021 00:09

Va fi și mai greu pentru Chindia

Va fi și mai greu pentru Chindia
Galerie foto

Pauza competițională provocată de meciurile echipei naționale a ajuns la final, astfel că iubitorii fotbalului românesc se vor putea bucura de meciurile din primul eșalon al țării. Emil Săndoi a avut din nou la dispoziție o scurtă perioadă de timp, în care să mai pună la punct elemente din jocul Chindiei Târgoviște. Formația dâmbovițeană se afla pe un drum bun, a arătat bine în ultimele etape, iar în ultima,  cu FCSB, ar fi putut obține un egal mare, în condițiile în care a evoluat cu un om mai puțin, încă din primele minute ale partidei.

Ultimele jocuri le-au permis suporterilor să fie optimiști cu privire la următoarele runde, însă rămâne de văzut cum vor gestiona elevii lui Emil Săndoi perioada următoare, pentru că urmează partide dificile. Chindia a început să semene din nou cu echipa din finalul sezonului trecut, iar organizarea defensivă a fost una la cote înalte, care a permis grupării târgoviștene să obțină rezultate pozitive, în ultima perioadă. Formația pregătită de Emil Săndoi va avea parte de trei meciuri grele în campionat, cu FC Botoșani, CS Universitatea Craiova și UTA Arad, toate fiind mai bine clasate în acest moment, primele două ocupând chiar locuri de play-off.

Vor fi teste importante pentru echipa târgovișteană, în urma cărora vom afla dacă elevii lui Emil Săndoi pot ataca un loc de play-off în acest sezon sau dacă vor rămâne implicați doar în lupta pentru o poziție la mijlocul clasamentului. Aflată la al treilea sezon consecutiv în prima ligă, Chindia a avut liniște financiară în toată această perioadă, un lucru tot mai greu de întâlnit în fotbalul românesc.

Lucrurile au mers în direcția potrivită și din punct de vedere sportiv, iar acum cred că ar trebui încercată o prezență în play-off, acesta ar fi pasul normal în povestea formației târgoviștene din ultimii ani. Chiar dacă lotul nu conține mari valori individuale, Chindia a demonstrat că este capabilă de lucruri frumoase, toate fiind bazate pe unitatea grupului. Urmează o perioadă dificilă pentru formația târgovișteană, iar jucătorii trebuie să rămână cu picioarele pe pământ, să fie uniți și să dea totul pe teren, pentru a obține punctele puse în joc.

 

 

Cosmin Sava