21.02.2024 00:19

Uzina Automecanica Moreni caută director!

Uzina Automecanica Moreni caută director!
Galerie foto

*„Punctul meu de vedere este că cei care vor decide sunt cei de la județ, mă refer la conducerea PSD”

*„Noi, Automecanica, am avut foarte mult de suferit  legat de lipsa de reacție a partidelor, indiferent care, că a fost galben sau roșu, de sprijin pentru Uzina Automecanica Moreni”

 

Violeta Stanciu


 

Din data de 27 februarie 2024, Uzina Automecanica Moreni rămâne fără director general! Corneliu Vișoianu, actualul manager va prelua funcția de director general la UPS Dragomirești, situația de la Automecanica Moreni urmând să fie tranșată cel mai probabil în perioada următoare. În momentul de față nu se știe cine va prelua conducerea Automecanica Moreni. Liderul de sindicat Constantin Bucuroiu a încercat să afle de la ROMARM, dar și de la ministrul Economiei, Radu Oprea ce variante sunt pentru conducerea Automecanica Moreni, dar fără succes.    

 ,,Directorul Corneliu Vișoianu este deja nominalizat la UPS Dragomirești dar până la data de 27 februarie dânsul își continuă activitatea la Automecanica Moreni, deci mandatul încetează cu data de 27 februarie 2024. În momentul de față este la Automecanica, dar pe 27 februarie se mută la Dragomirești. Am avut o discuție cu Romarm, dar cei de acolo cred că nu au un cuvânt de spus în momentul de față. Trebuie să recunoaștem cu tristețe că la nivel de conducere, ROMARM încă nu are tăria și puterea să nominalizeze director într-o societate. Am discutat cu ministrul Economiei, Radu Oprea ce variante sunt pentru Uzina Automecanica Moreni. Acesta mi-a spus că deocamdată nu este o decizie luată. Punctul meu de vedere este că cei care vor decide sunt cei de la județ, mă refer la conducerea PSD. Eu am o atenționare de făcut! Noi, Automecanica, am avut foarte mult de suferit legat de lipsa de reacție a partidelor, indiferent care, că a fost galben sau roșu, de sprijin pentru Uzina Automecanica Moreni. Uzina a avut un an 2023 foarte greu în care a negociat timp de 9 luni de zile cu Armata pentru mentenanță. Având în vedere că se dorește foarte mult a se merge pe Legea 109, eu cred că este o mutare pentru păstrarea în continuare ca director a domnului Corneliu Vișoianu. Pentru Uzina Automecanica Moreni, directorul Vișoianu are un mare merit, în sensul că a fost foarte apropiat de salariați. Putem să-i imputăm o mie de lucruri, dar în ceea ce privește apropierea de salariați, aceasta este recunoscută”, a declarat liderul de sindicat de la Uzina Automecanica Moreni, Constantin Bucuroiu.