24.11.2022 00:20

Utilajele de deszăpezire, pregătite pentru sezonul rece

Utilajele de deszăpezire, pregătite pentru sezonul rece
Galerie foto

*Sunt aproximativ 60 de utilaje ale Direcției de Salubritate și 250 de oameni de la aceeași instituție care vor fi pregătiți să intervină în situațiile dificile

 

Ștefan Khalil


 

Administrația locală târgovișteană este pregătită de iarnă! În cadrul unei conferințe de presă de la sediul Direcției de Salubritate din Târgoviște, au fost aliniate utilajele de intervenție pentru deszăpezire. Sunt aproximativ 60 de utilaje ale Direcției de Salubritate și 250 de oameni de la aceeași instituție care vor fi pregătiți să intervină în situațiile dificile.

După ce a făcut trecerea în revistă a capacității de intervenție pe care administrația publică locală se va baza pe timp de iarnă, primarul Daniel Cristian Stan a concluzionat că se va acționa rapid și eficient pentru îndepărtarea zăpezii și i-a mulțumit directorului Dănuț Badea pentru buna organizare pe care o are echipa din cadrul Direcției de Salubritate. La conferință au mai participat și ceilalți membrii din executivul Primăriei Târgoviște, viceprimarii Monica Ilie, Cătălin Rădulescu și city managerul orașului, Gabriel Boriga.

„Suntem la unul dintre sediile Direcției de Salubritate a municipiului Târgoviște și trecem în revistă mijloacele materiale și umane pe care administrația locală târgovișteană le are la dispoziție în vederea unor intervenții în caz de ninsori abundente. Ne apropiem de anotimpul rece și trebuie să știm cât de bine suntem pregătiți de intervenție în caz că este necesară deszăpezirea. Astfel, administrația locală târgovișteană are la dispoziție aproximativ 250 de oameni din cadrul Direcției de Salubritate ECOSAL Municipal Construct, Serviciu Voluntar pentru Situații de Urgență al Primăriei Târgoviște. Bineînțeles că putem face apel și mijloacele materiale pe care le avem și aici mă refer la aproximativ 60 de utilaje, începând cu sărărițe, cu buldoexcavator, tot ceea ce este necesar pentru a interveni. Sperăm să nu fie cazul de o intervenție extinsă, dar suntem pregătiți. De asemenea, avem stocuri de nisip, aproximativ 600 de tone, clorură de calciu, în jur de 80 de tone, stocuri de combustibil și de asemenea, avem și 400 de tone de sare. Avem și acel utilaj de topit zăpada în dotarea Serviciului Voluntar pentru situații de urgență. Sper să nu fie cazul să intervenim cu toate mijloacele pe care le avem la dispoziție. În caz de nevoie putem suplimenta cu încă 30 de mijloace astfel încât să putem să facem față aproape în orice situație”, a transmis primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.