16.09.2014 00:17

Urșii țin poliția pe jar

Urșii țin poliția pe jar
Galerie foto

❚ Incidentele pe linie de braconaj, dar și faptul că animalele se apropie periculos de case și anexe în căutare de hrană au fost motivele pentru care a demarat zilele acestea o campanie de prevenire organizată în comun de poliție și paznici de vânătoare


În contextul incidentelor pe linie de braconaj înregistrate în cursul acestei luni în partea de nord a județului, Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița a întreprins o serie de măsuri pentru a informa populația cu privire la consecințele acestor fapte, precum și despre riscurile existente în zonă.

Astfel, polițiștii specializați în domeniul armelor, explozivilor și substanțelor periculoase, însoțiți de efective din cadrul Poliției Orașului Fieni și paznici de vânătoare, s-au deplasat în localitățile Buciumeni, Pietroșița și Moroeni, unde au oferit cetățenilor 300 de pliante cu recomandări atât pentru a combate actele de braconaj, cât și pentru a preveni atacurile animalelor sălbatice.

 

{GOOGLE_AD_BOX1}

 

Poliția dâmbovițeană recomandă tuturor cetățenilor ca, în cazul în care observă prezența unui animal sălbatic în localitate să sune imediat la numărul unic de urgență 112. În situația în care un animal sălbatic își face apariția în zona locuințelor sau anexelor gospodăre ști, cetățenii nu trebuie să se apropie de acesta chiar și pentru a-l îndepărta întrucât există riscul să devină victime ale unui atac.

De asemenea, este recomandat să nu se depoziteze resturi de hrană în zona locuințelor. Până în prezent, nicio persoană nu a fost victima unui atac al animalelor sălbatice. Vă reamintim că în mai puțin de o lună, în zona comunei Buciumeni, trei urși au fost prinși în laț.

Poliția a deschis dosare de cercetare penală, iar vânătorii au tranchilizat animalele și le-au relocat.

 

Compartimentul de relații publice al Inspectoratului de Poliție al Județului Dâmbovița