24.10.2014 00:20

Urs prins într-un gard la doi pași de școală

Urs prins într-un gard la doi pași de școală
Galerie foto

❚ După câteva ore, ursul de aproximativ 300 de kilograme a fost tranchilizat și relocat ❚ Conducerea școlii și dascălii nu au scăpat elevii din ochi ❚ Localnicii au început să se teamă, urșii și porcii mistreți le distrug culturile și le atacă animalele, iar primarul de la Bezdead crede că, dacă până acum nu au fost, animalele sălbatice vor deveni în curând un pericol pentru comună

CORVIN DUMITRICĂ


 

Panică ieri dimineață la Bezdead! Un urs de aproape 300 de kilograme a fost găsit prins într-un gard, cel mai probabil într-un laț pus de vreun localnic. La fața locului au sosit pădurarii, jandarmii și polițiștii.

 

„Cred că urșii o să înceapă să fie un pericol pentru comună”

Problema cea mare era că totul se petrecea la numai 200 de metri de Școala generală din localitate. De teama animalului, conducerea unității de învățământ a sporit măsurile de securitate în incinta școlii, ajutată și de autoritățile locale.

Dascălii au fost numai cu ochii pe copii, iar când au plecat acasă au fost îmbarcați în microbuzele școlare sub strictă supraveghere, pentru a evita ca vreun elev să rămână în zona școlii.

Teodora Anghelescu, primarul comunei Bezdead, a declarat:

„Copiii nu sunt baricadați. S-au luat măsuri pentru a nu pleca vreun copil din curiozitate spre locul unde este prins ursul. Fiecare învățător și diriginte își supraveghează copiii. Situația e sub control! În anul cu recolte mai puține, urșii coboară până în grădinile oamenilor. Cred că urșii o să înceapă să fie un pericol pentru comună”.

 

„E foarte periculos. Noaptea umblă pe stradă”

Localnicii se tem de animalele sălbatice care s-au apropiat din ce în ce mai mult de zonele locuite în căutare de hrană, nefiind prima dată când sălbăticiunile ajung așa de aproape.

● „Este măricel, în jur de 300 de kilograme”.

● „E periculos, pe măsură ce trece timpul el se înrăie ște”.

● „Așteptăm să vină cu arma. A fost anunțată și conducerea școlii. Ursul nu pare agresiv, dar dacă te apropii de el… sigur o să fie”.

● „Este un pericol. Ne-a făcut prăpăd și în grădini și la vite. Trebuie luate măsuri de la județ, să-i ducă în munte. Vin des și urșii și porcii mistreți, au făcut pulbere recoltele”.

● „Coboară des. Mi-a mâncat și mie un berbec”.

● „E foarte periculos și pentru populație, pentru copii. Noaptea umblă pe stradă”. Ursul a fost tranchilizat și mutat în altă zonă, departe de gospodăriile localnicilor.