17.05.2020 18:01

Urmează o lună de dezinsecții pe domeniul public

Urmează o lună de dezinsecții pe domeniul public
Galerie foto

Începe dezinsecția! Primarul Daniel Cristian Stan a anunțat că în perioada 20.05.2020 – 16.06.2020 se va derula prima acțiune de dezinsecție pe domeniul public din acest an.

 

Dezinsecția are ca scop combaterea insectelor zburătoare și târâtoare în stadiul de larvă și adult (țânțari, muște, căpușe etc) cu substanțe chimice specifice. Substanțele folosite în acțiunile de dezinsecție sunt ecologice și sunt omologate de Ministerele Mediului, Sănătății, Apelor și Pădurilor.

 

Acestea sunt: K - Othrine Sc 25 (flow), Solfac Trio, Fastac Activ, Fendona, Karate. Acțiunea se desfășoară în intervalul orar 22.30 – 05.30 și vizează parcurile, locurile de joacă, cimitirele, spațiile verzi din cartiere și aliniamentele stradale.

„Rugăm apicultorii să ia măsurile care se impun, iar posesorii de animale de companie să evite aceste zone în perioada derulării acțiunii. Programul poate suporta decalaje  în situația în care condițiile meteo vor fi necorespunzătoare și nu permit desfășurarea acțiunii de dezinsecție”, a declarat edilul municipiului Târgoviște Daniel Cristian Stan.