29.04.2024 00:14

Urban Titu e acum favorită

Urban Titu e acum favorită
Galerie foto

Puțini ar fi anticipat o victorie așa de clară a liderului Urban Titu, în derby-ul Ligii a 4-a, cu Roberto Ziduri, un meci care stabilea, în mare măsură, noua campioană județeană. Chiar dacă nu părea într-o formă prea bună, având și un antrenor nou, în persoana lui Marian Vătavu, formația din Titu s-a impus cu un categoric 6-1, după un joc pe care l-a rezolvat rapid.

Un succes meritat, care transformă gruparea prezidată de Costin Mirescu în favorită la câștigarea competiției. Cu un avans de 3 puncte față de Ziduri și cu 4 puncte peste Gura Șuții, dar și avantajată de rezultatele directe, Urban își permite chiar și un eșec în ultimele cinci etape. Întrecerea rămâne, însă, deschisă, cu multe puncte puse în joc.

Important este ca echipa campioană să facă pasul către Liga a 3-a și să evolueze acolo, alături de FC Pucioasa și Flacăra Moreni, dacă ultima va reuși să evite retrogradarea. Dintre cele trei echipe cu șanse la titlul județean, Urban Titu este singura care a transmis în mod clar că își dorește promovarea, dar și să evolueze într-un eșalon național. Vorbim despre un club cu un buget stabil, cu un stadion în construcție, dar și cu o altă bază sportivă, la Hagioaica, ce poate găzdui meciuri de Liga a 3-a. 

Dar și despre un oraș, cu un alt potențial economic, față de comune precum Gura Șuții sau Odobești. După derby-ul de sâmbătă, Urban Titu este cea mai îndreptățită să emită pretenții la locul 1 în Liga a 4-a, însă va trebui să demonstreze în continuare că merită poziția fruntașă.

Mai sunt cinci jocuri, unele dificile, iar competiția rămâne deschisă. Până atunci, Titu și Ziduri se întâlnesc din nou mâine, la Găești, în semifinalele fazei județene a Cupei României. Va fi interesantă reacția de orgoliu a echipei lui Dan Negriloaia.

 

 

 

Costin Mihai