20.06.2022 00:12

UPS Dragomirești, la mâna unui furnizor român de componente!

UPS Dragomirești, la mâna unui furnizor român de componente!
Galerie foto

*,,Eu, pe viitor, aș vedea ca UPS Dragomirești să-și realizeze singuri anumite elemente componente ale muniției  în așa fel încât să nu mai depindă de alții’’

 

Uzina de Produse Speciale Dragomirești este societatea din industria de apărare a județului Dâmbovița, pentru că mai sunt încă două unități importante la Moreni și Mija, care se confruntă cu probleme generate în mod special de furnizori! Din cauza unui astfel de furnizor, român nu străin, care nu livrează la timp componentele solicitate, fabrica riscă să plătească penalități foarte mari către Ministerul Apărării Naționale. Liderul de sindicat din industria de profil, Constantin Bucuroiu susține că aceste penalități nu sunt de neglijat, MAPN având contracte ferme din acest punct de vedere.

,,La Dragomirești sunt câteva lucruri care trebuie rezolvate din punct de vedere al realizărilor, al producției și a unor noi contracte. În momentul de față cei de la Dragomirești sunt ținuți pe loc de o societate românească. Aceasta trebuie să le furnizeze anumite repere și când spun că sunt ținuți pe loc au un mare dezvavantaj pentru că dacă societatea respectivă nu le furnizează reperele de care au nevoie la timp vor avea întârzâiere care se vor lăsa cu penalități față de Ministerul Apărări Naționale care sunt destul de considerabile la zi muncă și nu ne dorim acest lucru. Ei au o mare problemă din punctul acesta,  al colaborării. Eu, pe viitor, aș vedea ca UPS Dragomirești să-și realizeze singuri anumite elemente componente ale muniției în așa fel încât să nu mai depindă de alții, pentru că atunci când ești la mâna altuia apar și multiplele greutăți, printre care aceasta cu întârzâieri de livrări, în condițiile în care contractele semnate cu Ministerul Apărării Naționale sunt ferme și sunt neiertătoare atunci când este vorba de penalizări’’, a semnalat liderul de sindicat din industria de apărare, Constantin Bucuroiu.

Violeta Stanciu