23.05.2013 00:15

UNPR are probleme administrative la Pietrari

UNPR are probleme administrative la Pietrari
Galerie foto

❚ După ce Uniunea a retras sprijinul politic singurului consilier local al partidului, primarul comunei refuză să pună pe ordinea de zi a Consiliului Local validarea următorului candidat aflat pe listă ❚ Drept urmare, Marian Radu – președintele UNPR – îl acuză pe primar de încălcarea flagrantă a legii, edil pe care de altfel l-a și acționat în instanță

 

Înregistrează un număr scăzut de consilieri locali la nivelul județului și nici pe aceștia nu reușește să îi pună în funcții! Este vorba despre Uniunea Națională pentru Progresul României (UNPR) Dâmbovița, care se pare că întâmpină mari probleme atunci când vine vorba despre validarea unora dintre consilierii locali aleși pe lista partidului. Cu cea mai gravă situație se confruntă la Pietrari, unde după ce a retras sprijinul politic singurului consilier local al partidului pentru că, după ce a fost ales, a uitat de formațiunea politică din care provenea și a coalizat cu „dușmanul”, primarul localității refuză se pare să pună pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local validarea următorului candidat aflat pe lista de consilieri.

 

Președintele UNPR Dâmbovița, Marian Radu, îl acuză pe edilul localității Pietrari de încălcarea flagrantă a legii și chiar l-a acționat în instanță, pentru că se pare justiția este singura care poate face lumină în acest scandal iscat în administrația publică locală. Situația de la Pietrari este însă mult mai complicată de atât… Deși i-a fost retras sprijinul politic și legal și-a pierdut calitatea de consilier local, UNPRistul renegat continuă să participe la ședințele Consiliului și să voteze proiectele aflate pe ordinea de zi, situându-se astfel, potrivit liderului UNPR Dâmbovița, total în afara legii.

{GOOGLE_AD_BOX1}

 

„Este o atitudine ieșită din comun și în afara legii”

„La Pietrari sunt niște lucruri confuze, se încalcă legea flagrant acolo. Acel domn primar nu vrea să-l recunoască pe Petre Anghel ca și consilier al UNPR. În sfârșit, asta o să stabilească organele justiției (…) Am retras sprijinul politic cu unanimitate de voturi primului consilier aflat pe listă, iar Petre Anghel este următorul pe listă, dar primarul nu-l acceptă. A spus că atâta timp cât e el primar, nu o să-l accepte pe domnul Anghel consilier, deși este un om al comunei, este respectat în toată comuna și foarte multă lume îl cunoaște. Vom vedea ce va hotărî justiția, pentru că nu se poate așa ceva. Acel domn căruia Biroul Județean i-a retras sprijinul politic din ianuarie continuă să se situeze în afara legii, mergând și votând la toate ședințele de Consiliu Local. Este o atitudine ieșită din comun și în afara legii. (…) I-am retras sprijinul politic acelui domn din cauza comportamentului neadecvat și din cauza faptului că după alegerile din vară, nu a mai comunicat cu UNPR, nu a știut nici măcar unde mai suntem ca partid și din cauza faptului că a pactizat cu alte formațiuni politice, în detrimentul propunerilor și proiectelor UNPR-ului”, a explicat Marian Radu.

 

 

 

Ana Maria Popescu | [email protected]