24.01.2016 23:18

Unirea Principatelor, sărbătorită și în Garnizoana Târgoviște

❚ S-a vorbit despre însemnătatea uriașă a Micii Uniri de la 1859 și s-a jucat Hora Unirii în incita unității militare de la Teiș

V.V.


Festivitățile dedicate Zilei Unirii Principatelor Române au debutat vineri după amiază în Garnizoana Târgoviște, la Sala de Festivități a Batalionului de Tancuri 114 „Petru Cercel”. Oaspeții au fost primiți cu tradiționalele pâine și sare de elevi de la Liceul „I.H. Rădulescu” Târgoviște, îmbrăcați în costume naționale. Manifestarea a fost deschisă de comandantul Garnizoanei Târgoviște, col. Petre Jianu, și a fost moderată de responsabila Bibliotecii din Unitatea Militară, Carmen Călin.

Cu acest prilej, au vorbit despre momentul Unirii prof.dr. George Coandă, col. Gheorghe Șerban - președintele Filialei Mihai Viteazul Dâmbovița a Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria”, și col. Valentin Torcică - unul dintre eroii Armatei Române dâmbovițene, participant în teatrul de operațiuni militare din Afganistan. A avut loc și un moment artistic susținut de elevii Liceului „I. H. Rădulescu”, iar întreaga manifestare s-a încheiat cu Hora Unirii, desfășurată în fața Monumentului Eroilor de pe platoul din incinta unității militare de la Teiș.