16.06.2022 00:20

"Una dintre cele mai moderne autogări din țară" se construiește la Târgoviște!


Galerie foto

*„Este prima autogară adevărată care se construiește, este foarte modernă, veți vedea că va avea facilități importante atât pentru activitatea de transport public local, cât și pentru călători”, a declarat ieri primarul Târgoviștei, Daniel Cristian Stan, la conferința de presă din teren 

 

Violeta Stanciu


 

Prima autogară publică realizată în municipiul Târgoviște după 1989 prinde contur! Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, însoțit de viceprimarul Cătălin Rădulescu și de  administratorul public Gabriel Boriga, a inspectat ieri lucrările de pe acest șantier, care se vor încheia anul acesta. Potrivit edilului, noua autobază, situată pe Calea Ialomiței, este finanțată cu ajutorul fondurilor europene și are dimensiuni impresionante, respectiv o suprafață de aproximativ 17.000 mp., suprafața construită desfășurată fiind de 3.574 mp., incluzând și o hală de garare pentru 40 de autobuze.

„Suntem pe unul din șantierele administrației publice locale târgoviștene, mai exact pe Calea Ialomiței, aici unde este construită una dintre cele mai moderne autogări din țară, pot să spun lucrul acesta cu certitudine. Este autogară, depou, pentru 40 de autobuze plus sediul transportatorului local al municipiului Târgoviște. Este un proiect foarte important, un proiect cu o valoare de peste 40 milioane lei. Nu cuprinde numai această investiție, ci mai cuprinde construirea a două autogări în zonele de margine a municipiului Târgoviște. De asemenea, mai cuprinde asfaltarea bulevardelor la care lucrăm în acest moment plus stațiile de autobuz, stații care vor începe să fie aduse luna aceasta și veți vedea că este o diferență importantă față de ceea ce aveam până acum, ca și facilități pentru transportul public local. Nu a mai fost construită după Revoluție nicio autogară publică în municipiul Târgoviște, este prima autogară adevărată care se construiește, este foarte modernă, veți vedea că va avea facilități importante atât pentru activitatea de transport public local, cât și pentru călători. Cred că prin cele două proiecte de care am discutat, cu autobuzele electrice care vor deservi zona periurbană, vom reuși să ne atingem acest obiectiv astfel încât să nu mai avem, mai ales în primele ore ale dimineții, un trafic atât de intens la intrările în oraș. Precizez că avem undeva la 13.000 de autoturisme care intră în Târgoviște în intervalul de o oră, o oră și un pic, între 7:15 și 8:30”, a declarat, ieri, primarul Târgoviștei, Daniel Cristian Stan la conferința de presă din teren.