17.05.2023 00:10

Un meci copleșitor

Un meci copleșitor
Galerie foto

Chiar dacă dezamăgiți, după ultimele trei eșecuri legate în play-out, sunt convins că suporterii Chindiei vor umple stadionul la meciul cu Voluntari. Interesul este uriaș, mai ales că e primul joc al echipei în SuperLigă, pe stadionul reconstruit. În mod cert, e nevoie de un public numeros și gălăgios, principalul atu al Chindiei pentru jocul de vineri.

Altfel, sunt multiple motive de îngrijorare. Moralul este grav afectat după ultimele rezultate și prestații, numărul accidentaților este foarte mare, echipa este în suferință și în plan fizic, mulți jucători sunt la final de contract, cu gândul la noile destinații, iar suporterii solicită cu insistență demisii. Exceptând sezonul în care a terminat ultima, dar a mers direct la baraj, Chindia nu a fost niciodată așa de aproape de o retrogradare directă din primul eșalon.

Frustrant este că terminase sezonul regular pe o poziție salvatoare, iar UTA și FC Argeș aveau 5 puncte în minus. Prăbușirea din play-out trebuie stopată în ultimul ceas, altfel va urma o vară cumplită. Eu nu cred că-și dorește cineva din zonă retrogradarea Chindiei, chiar dacă sunt destui care fură curent. Oamenii sunt decepționați și își strigă supărarea pe stadion ori în mediul online. E modul lor de a-și elibera durerea, pentru că îi doare situația în care a ajuns echipa favorită.

Dacă nu le-ar păsa, nu ar mai fi așa interesați să prindă un bilet la meciul cu Voluntari, un adversar solid, pentru care evoluează și doi foști jucători ai Chindiei, Daniel Florea și Vadim Rață. Jucători ce au sărbătorit la Târgoviște promovarea în Liga 1 și au vărsat lacrimi sincere de bucurie. E nevoie de echilibru, de motivație și de încredere. Nu-și au rostul atacurile la persoană, și nici lingușelile.

Presiunea oricum este foarte mare, iar prăpastia sub picioare. Sper să nu mai văd jucători blazați, semiaccidentați sau cu capul în nori. E un meci de retrogradare sau de baraj, un meci copleșitor, care trebuie câștigat. Obligatoriu și cu orice sacrificiu! Apoi e timp și pentru analize riguroase.

 

 

Costin Mihai