16.05.2023 00:11

Un meci cât un sezon

Un meci cât un sezon
Galerie foto

După înfrângerea din ultima rundă, cu Universitatea Cluj, situația Chindiei Târgoviște s-a complicat și mai tare. Șansele pentru salvarea directă de la retrogradare au dispărut, iar trupa lui Toni Petrea trebuie să încheie play-out-ul pe un loc de baraj, pentru menținerea în prima ligă ȘI pentru a mai putea spera la încă un sezon pe prima scenă fotbalistică.

Grație victoriei celor de la FC U Craiova, împotriva lui FC Argeș, echipa târgovișteană este încă la mâna ei, înainte de ultima etapă din play-out, când va înfrunta FC Voluntari. Chindia Târgoviște are experiență la barajele de promovare/menținere în prima ligă, însă situația este mai complicată decât în anii trecuți, iar locul de baraj nu este asigurat în acest moment.

Cu o etapă înainte de finalul sezonului, echipa lui Toni Petrea are emoții cu privire la retrogradarea directă. Dacă Chindia va pierde meciul cu FC Voluntari, primul pe stadionul „Eugen Popescu” după promovarea în prima ligă, iar FC Argeș câștigă cu Petrolul Ploiești, atunci formația târgovișteană se va întoarce în liga secundă, după patru sezoane petrecute în primul eșalon fotbalistic al țării.

Meciul cu FC Voluntari este unul foarte important pentru Chindia Târgoviște și, cel mai probabil, stadionul va fi plin, pentru că suporterii sunt dornici să vadă fotbal de primă ligă acasă, pe stadionul „Eugen Popescu”. S-a vorbit foarte mult în ultima perioadă despre cauzele și vinovații care au dus echipa târgovișteană în această situație. Se pot scrie foarte multe rânduri pe acest subiect, dar consider că atenția trebuie pusă pe jocul cu FC Voluntari, și mai puțin pe ceea ce s-a întâmplat în trecut.

Dacă există jucători care au semnat deja cu alte echipe și nu sunt dispuși să lupte total în ultima etapă, să ridice mâna sus și să lase locul altor fotbaliști, care vor să salveze Chindia. În  astfel de meciuri, dar și la baraj, dacă va fi cazul, e nevoie de jucători implicați total, care să lase și ultima picătură de energie pe teren. Din păcate, conducerea echipei nu a învățat nimic din greșelile sezoanelor trecute și a ajuns în aceeași situație. Pare că totul e lăsat în mâinile destinului. Dacă strategie nu există, măcar noroc să avem... 

 

 

 

Cosmin Sava