11.10.2021 00:18

Un licăr de speranță pentru COS Târgoviște!?

Un licăr de speranță pentru COS Târgoviște!?
Galerie foto

*Investitorii au venit la Târgoviște cu intenția de a face o ofertă de preț în vederea preluării combinatului, constatând că instalațiile principale funcționează

 

În condițiile în care prețul oțelului, la nivel mondial, a explodat, iar România importă masiv inclusiv fier beton, constatăm că se fac noi demersuri pentru salvarea COS Târgoviște! Președintele Sindicatului „Valahia” Târgoviște, Nicolae Dragodănescu a anunțat că reprezentanții Beltrame Group au venit la Târgoviște pentru a verifica starea utilajele din COS Târgoviște, cu intenția de a face o ofertă de preț în vederea preluării combinatului!

Partea bună a lucrurilor este că instalațiile  principale funcționează și sunt la locul lor… Acum rămâne de văzut ce se va întâmpla pe data de 19 octombrie 2021, când este următorul termen dat de Tribunalul Dâmbovița, în procedura falimentului COST Târgoviște.   

,,Mulțumesc colegilor care au venit să dea o mana de ajutor și au pornit utilajele...Toate utilajele principale sunt la locul lor și în stare de funcționare.  Salariaților care au asigurat pornirea  și verificarea utilajelor, li s-a încheiat contract individual de muncă pentru o durata de 8 zile.... Următorul termen dat de Tribunalul Dâmbovița, în procedura falimentului, este pe 19 octombrie.... Așteptăm și sperăm să avem și veți bune.

La acest termen se vor verifica creanțele născute în timpul procedurii insolvenței, inclusiv salariile restante neîncasate de salariați pe perioada preavizului. Statul român nu pare interesat să preia COS Târgoviște în contul creanței bugetare prin dare în plată și probabil așteaptă să recupereze datoria din prețul de vânzare / lichidare. Prețul oțelului a crescut foarte mult și în acest moment România importă inclusiv fier beton! Revenim cu amănunte!’’ este  mesajul președintelui Sindicatului ,,Valahia’’ Târgoviște, Nicolae Dragodănescu postat pe pagina de socializare a sindicatului.

 

Violeta Stanciu