16.12.2014 00:08

Un elicopter SMURD s-a prăbușit în lacul Siutghiol din stațiunea Mamaia

Un elicopter SMURD s-a prăbușit în lacul Siutghiol din stațiunea Mamaia
Galerie foto

Un elicopter SMURD s-a prăbușit, ieri, în lacul Siutghiol din stațiunea Mamaia. Potrivit autorităților locale elicopterul era în misiune și ar fi transportat o bătrână cu probleme pulmonare grave la Spitalul Județean Constanța.

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat, ieri, că trei persoane sunt date dispărute, iar o alta a fost scoasă din elicopterul SMURD prăbușit în lacul Siutghiol.

„Trei persoane încă sunt dispărute. Cel mai probabil sunt prinse în epava elicopterului. O singură persoană a fost scoasă. Scafandrii sunt la intervenție - și scafandrii de la Ministerul Apărării Naționale și de la MAI, de la pompieri”, a adăugat Arafat.

Potrivit acestuia, singurul supraviețuitor salvat este medicul Laura Vizitiu, internat în stare critică la Secția Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Constanța. Vicepremierul Gabriel Oprea a ajuns ieri seară la locul accidentului aviatic, preluând coordonarea operațiunilor de căutare a celor trei membri ai echipajului.

Scafandrii care acționează în lacul Siutghiol pentru găsirea membrilor echipajului au scos la suprafață primele bucăți din elicopter. Acestea au fost aduse la mal, de unde au fost ridicate de jandarmi și încărcate în camioane, urmând să fie expertizate.

 

AGERPRES și Jurnal de Dâmbovița