08.10.2021 00:16

Ultimele pregătiri pentru concursul de directori de școli

Ultimele pregătiri pentru concursul de directori de școli
Galerie foto

*257 de candidați și-au depus dosarul pe 14 septembrie pentru acest examen, dintre care șapte au fost respinși. Astfel, la nivel județean, 150 de candidați se pregătesc săptămâna viitoare să-și încerce șansa pentru ocuparea unui post de director al unei unități de învățământ

 

În sfârșit, conducătorii unităților de învățământ nu vor mai fi numiți politic, ci își vor dobândi capacitatea prin proba scrisă pentru ocuparea posturilor de directori, care va avea loc săptămâna viitoare, pe 15 octombrie, în toată țara. În județul Dâmbovița,  inspectorul general, prof. Cătălina Homeghiu ne-a confirmat că 257 de candidați și-au depus dosarul pe 14 septembrie pentru acest examen, dintre care șapte au fost respinși.

Astfel, la nivel județean, 150 de candidați se pregătesc săptămâna viitoare să-și încerce șansa pentru ocuparea unui post de director al unei unități de învățământ. Inspectorul general, prof. Cătălina Homeghiu a vorbit despre ultimele pregătiri pentru concursul care va decide noii directori de școli.

Concursul va începe  pe 15 octombrie

„Este o perioadă aglomerată acum pentru că pregătim și concursul pentru directori. Pe lângă problemele cu care ne confruntăm de COVID în unitățile de învățământ, iată că sunt foarte multe de făcut și pentru acest concurs pentru directori care va avea loc pe 15 octombrie, săptămâna viitoare, proba scrisă. După care vor merge la proba de interviu doar cei care au obținut minim nota 7. Interviul se va desfășura în perioada noiembrie-decembrie.

În județul Dâmbovița am avut 257 de candidați care și-au depus dosarul, iar șapte dintre ei au fost respinși. Astfel, avem în jur de 250 de candidați pentru posturile de directori de școli la nivel județean”, a precizat Cătălina Homeghiu, inspectorul general școlar din județul Dâmbovița. De asemenea, cei care vor obține posturile de directori prin intermediul concursului își vor începe mandatul din luna ianuarie 2022.

Ștefan Khalil