11.08.2014 00:17

UGSR: atac în instanță pentru recuperarea patrimoniului

UGSR: atac în instanță pentru recuperarea patrimoniului
Galerie foto

❚ Filiala din județ a Uniunii Generale a Sindicatelor din România (UGSR) va deschide acțiune în instanță în luna octombrie pentru recuperarea unei părți din patrimoniul pe care l-a deținut până în 1989 ❚ Potrivit președintelui filialei, Ion Oproiu, în județ se vor recuperate Clubul UPET (actual sediu de bancă), Stadionul Metalul Târgoviște împreună cu Baza Sportivă de Tenis, Clubul Petroliștilor (actualul Teatru Municipal)

 

VIRGIL VOINESCU


 

Consiliul de Coordonare al Uniunii Generale a Sindicatelor din România (UGSR) filiala Dâmbovița are de gând ca în luna octombrie acest an să deschidă o acțiune în instanță pentru recuperarea unei prime părți din patrimoniul pe care l-a deținut până în 1989, compus din sedii, terenuri, cluburi și alte bunuri.

„Imensa avere a UGSR Dâmbovița, care a fost trecută ilegal în proprietatea altor persoane juridice după anul 1989, deși UGSR-ul nu a fost niciodată desființat, va fi revendicată în instanță. Acțiunea urmează să fie deschisă în luna octombrie acest an.Vor fi revendicate în instanță câteva dintre obiectivele principale într-o primă fază, programarea fiind făcută în funcție de posibilitățile financiare ale sindicatului, pentru că trebuie plătită taxa de timbru”, ne-a declarat președintele UGSR Dâmbovița, Ion Oproiu.

{GOOGLE_AD_BOX1}

 

Ce vrea UGSR înapoi

Liderul de sindicat a mai afirmat că vor fi chemați în judecată și proprietarii care au dobândit ilegal o serie de obiective, dar și Guvernul României, care în Dâmbovița deține etajul al treilea al Prefecturii (în sediul fostului palat administrativ din Piața Tricolorului, azi sediul Prefecturii și al Consiliului Județean Dâmbovița).

„Lista mai cuprinde Clubul UPET (n.n. acum gazdă pentru un sediu de bancă), Stadionul Metalul Târgoviște împreună cu Baza Sportivă de Tenis, Clubul Petroliștilor (n.n. acum sediul Teatrului Municipal Târgoviște) de pe Bulevardul Regele Carol I și altele. Acestea sunt obiectivele prioritare de recuperare”, a conchis Ion Oproiu.