08.04.2021 00:08

Tzitzeclis vorbește despre Cupa României la înot

Tzitzeclis vorbește despre Cupa României la înot
Galerie foto

❚ Printre participanți se numără și sportivi legitimați la următoarele cluburi din Târgoviște, CS, CSM, Contratimp și Renovatio ❚ „Nivelul competiției feminine a fost unul bun, dar aș vrea să spun că numărul participanților mi se pare totuși mic, dar să punem asta pe seama pandemiei”, a spus Gheorghe Tzitzeclis ❚ „În momentul când nu îmi mai place sau nu mai pot, voi renunța, dar nu prea mai vine nimic din urmă ca să facă performanță”, a transmis antrenorul dâmbovițean ❚ Pentru Clubul Sportiv Municipal Târgoviște, în probele masculine, vor evolua Samuel Stroică și Cristian Neacșu, ambii find pregătiți de profesorul Tzitzeclis.

 

COSMIN SAVA


Complexul Turistic de Natație Târgoviște găzduiește Cupa României la înot pentru categoriile seniori, tineret și juniori. În perioada 31 martie - 3 aprilie au avut loc probele feminine, în timp ce probele masculine au început miercuri și se vor încheia sâmbătă. Probele din cadrul acestui concurs sunt următoarele: 50 m, 100 m, 200 m, 400 m, 800 m, 1500 m – liber, 50 m, 100 m, 200 m – spate, 50 m, 100 m, 200 m – bras, 50 m, 100 m, 200 m fluture, 200 m, 400 m mixt. Printre participanți se numără și sportivi legitimați la următoarele cluburi din Târgoviște, CS, CSM, Contratimp și Renovatio.

„Două fete care și-au exprimat dorința să vină la CSM Târgoviște”

Profesorul Gheorghe Tzitzeclis este unul dintre cele mai cunoscute personaje din peisajul sportiv dâmbovițean, cu o bogată experiență și cu un bagaj impresionant de rezultate importante. Acesta spune că nivelul probelor feminine a fost unul bun, dar chiar și în acest condiții, consideră că sportul românesc este în scădere, fiind însă mulțumit de modul în care a fost organizată competiția la Târgoviște. „Vreau să aduc felicitări pentru organizare, începând de la conducere și până la cel de la poartă, au organizat o competiție extraordinar de bine. Urmează să aprecieze și lumea, mă refer la antrenori, cluburi, la conducerea federației. Nivelul competiției a fost unul bun, dar aș vrea să spun că numărul participanților mi se pare totuși mic, dar să punem asta pe seama pandemiei. Am fost să observ două fete care și-au exprimat dorința să vină la CSM, amândouă au câștigat. Le-am explicat ce înseamnă acest club. Nivelul competiției este foarte bun, mai ales că în condițiile de acum s-a organizat un campionat național înăuntru. Sportul românesc este în cădere, am spus de mai mulți ani acest lucru, iar cauzele sunt multiple. Timpul mi-a dat dreptate”, a transmis antrenorul dâmbovițean.

CSM Târgoviște are doi reprezentanți

Pentru Clubul Sportiv Municipal Târgoviște, în probele masculine, vor evolua Samuel Stroică și Cristian Neacșu, ambii find pregătiți de profesorul Tzitzeclis. „Obiectivul e să se claseze cât mai bine, să îmbunătățească timpii. Stroică nu are nici un an de pregătire, vine din Belgia, a stat foarte mult acolo, dar a lucrat după alte principii. Neacșu este în clasa mea, e un copil bun, dar în ultimul timp a fost mai mult accidentat. E bine că mai pot, e o muncă foarte grea, dar îmi place. În momentul când nu îmi mai place sau nu mai pot, voi renunța, dar nu prea mai vine nimic din urmă ca să facă performanță”, a spus Gheorghe Tzitzeclis.