15.04.2015 00:15

Turiști, deblocați din zăpadă

Turiști, deblocați din zăpadă
Galerie foto

CORVIN DUMITRICĂ


Trei turiști care se îndreptau cu autoturismele spre Sinaia de pe Valea Prahovei au fost reperați și recuperați de jandarmii montani dâmbovițeni după ce au rămas blocați în zona masivului montan Bucegi. Aflați în dificultate, ei și-au dat seama că nu mai pot înainta și nici nu se mai pot întoarce și au sunat la Postul Montan Ordine Publică Zănoaga cerând jandarmilor să intervină în zona Bolboci.

Ei se aflau în două mașini neechipate corespunzător pentru condițiile meteo din zona montană, iar problemele au apărut după ce s-au abătut de la șoseaua principală, Drumul Județean 714 Moroeni– Peștera, pe un traseu forestier. Din cauza stratului mare de zăpadă, nu au mai putut continua deplasarea. În urma intervenției jandarmilor montani, s-a reușit deblocarea autoturismelor, iar turiștii imprudenți au continuat deplasarea în siguranță spre Sinaia.

Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Dâmbovița recomandă turiștilor să evite deplasarea în zona montană cu autoturisme echipate necorespunzător și să nu se abată de la drumul principal, întrucât condițiile meteo încă sunt de iarnă. În caz de urgențe, pot apela numărul unic 112 sau numerele de telefon 0749.058037/ 0749.034639 pentru a solicita sprijinul imediat al jandarmilor montani.