22.08.2019 00:20

Turiști salvați de jandarmii montani

Turiști salvați de jandarmii montani
Galerie foto

*După aproximativ 2 ore de căutări, au fost găsiți, epuizați fizic și speriați, într-o zonă greu accesibilă, la o distanță de circa 8 kilometri depărtare de traseul marcat

 

A.V.


 

Jandarmii montani au fost solicitați în data de 20 august a.c, în jurul orelor 15.20, prin intermediul S.N.U.A.U 112 să intervină pentru salvarea unei familii rătăcite în zona Blana, lângă lacul Bolboci. Jandarmii de la Postul Montan Zănoaga și un salvamontist au plecat în căutarea turiștilor, păstrând în permanență legătura telefonic cu aceștia.

După aproximativ 2 ore de căutări, au fost găsiți, epuizați fizic și speriați, într-o zonă greu accesibilă, la o distanță de circa 8 kilometri depărtare de traseul marcat. Turiștii, printre care doi minori vârsta de 14 respectiv 16 ani din municipiul București, au fost conduși la Postul Montan Zănoaga, de unde au fost preluați de un echipaj din cadrul Jandameriei Sinaia.

„Turiștii aflați în dificultate în diferite zone din Munții Bucegi pot apela cu încredere numerele de telefon 0749.058037 / 0749.034639 sau numărul unic de urgență 112 pentru a solicita sprijinul jandarmilor montani”, a precizat Biroul de Informare, Relații Publice și cu Publicul al Inspectoratului Județean de Jandarmi Dâmbovița.