28.11.2014 00:15

Turcoaică depistată cu ședere ilegală

❚ Femeia a primit o amenda de 400 lei, urmând ca în cel mai scurt timp să-și prelungească dreptul de ședere în România în scopul reîntregirii familiei


Polițiștii Inspectoratului General pentru Imigrări - Biroul pentru Imigrări Dâmbovița au depistat, cu ședere ilegală, o femeie din Turcia, în cadrul unor verificări efectuate pe 26 noiembrie a.c., pe raza de competență.

Cetățeanca turcă, în vârstă de 36 de ani, a intrat în România în baza unei vize de scurtă ședere, dar, la expirarea dreptului de ședere, nu a părăsit teritoriul țării și nici nu a întreprins nici un demers pentru prelungirea acestuia. Întrucât străina este membru de familie al unui cetățean român, a fost informată că are dreptul să-și prelungească dreptul de ședere în Romania, în scopul reîntregirii familiei.

Totodată, a fost sancționată contravențional cu amendă în sumă de 400 lei, conform O.U.G. 194/2002, privind regimul străinilor în Romania, republicată. Biroul pentru imigrări Dâmbovița invită solicitanții să utilizeze aplicația on-line de depunere a documentelor, la adresa www.portaligi.mai.gov.ro, pentru scurtarea timpului de așteptare la ghișeu și eficientizarea procesului de preluare a cererilor.

 

Comisar șef de poliție - Simionescu Luciana, șeful Biroului pentru Imigrări Dâmbovița