01.10.2014 00:20

Tudor Gheorghe a deschis stagiunea Orchestrei "Muntenia"

Tudor Gheorghe a deschis stagiunea Orchestrei
Galerie foto

ANDREI VASILIU


 

Concertul extraordinar „Anotimpurile mele” a marcat luni seară, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgoviște, deschiderea noii stagiuni 2014-2015 a Orchestrei simfonice „Muntenia” din cadrul Centrului Județean de Cultură al Consiliului Județean Dâmbovița.

A fost un tur de forță printre cele mai frumoase piese ale binecunoscutelor spectacole din seria Anotimpurilor în interpretarea marelui artist Tudor Gheorghe, alături de Orchestra de cameră „Muntenia” din Târgoviște și de Corul „Voice” al Conservatorului din București, sub bagheta îndrăgitului dirijor Marius Hristescu. Timp de două ore, versurile marilor poeți români Adrian Păunescu, Mircea Micu și Romulus Vulpescu au îmbrăcat pe scena târgovișteană haina muzicală de gală a orchestrațiilor pline de har ale maestrului Marius Hristescu, dirijorul permanent al Orchestrei simfonice „Muntenia”.

 

{GOOGLE_AD_BOX1}

 

Spectacolul, dens și energic, nu a fost lipsit, între melodii, de micile monologuri de atitudine specifice lui Tudor Gheorghe, care și-a făcut cunoscută inclusiv mâhnirea față de numărul tot mai mic al iubitorilor poeziei românești. Spectatorii i-au răsplătit pe artiști cu ropote de aplauze, îmbrățișând astfel cu bucurie deschiderea noii stagiuni.

Concertul extraordinar de la Târgoviște a fost practic o avanpremieră a spectacolului „Anotimpurile mele” susținut de Tudor Gheorghe pe 9 octombrie a.c. la Sala Palatului din București, alături de Orchestra Națională Radio și de celebrul cor Madrigal.