22.08.2017 00:17

Trei proiecte eligibile pentru finanțare

Trei proiecte eligibile pentru finanțare
Galerie foto

❚ Prin susținerea financiară asigurată de Ministerul Dezvoltării, urmează să fie demarate, în perioada următoare, lucrări ❚ Administrația locală a avansat un nou termen pentru finalizarea lucrărilor de canalizare, ce vor deservi satele Odaia Turcului, Crețulești și Mătăsaru

VIRGIL VOINESCU


Comuna Mătăsaru este în plin proces de modernizare, potrivit primarului comunei, Naie Radu. Acesta a spus că administrația locală a avansat un nou termen pentru finalizarea lucrărilor de canalizare, fiind vorba de tronsonul ce va deservi satele Odaia Turcului, Crețulești și Mătăsaru. Prin susținerea financiară asigurată de Ministerul Dezvoltării, urmează să fie demarate, în perioada următoare, lucrări de modernizare a infrastructurii rutiere în satele Mătăsaru și Odaia Turcului, să se construiască un nou local de grădiniță în satul Poroinica și să fie reabilitat și modernizat Dispensarul comunal pentru tratament uman din satul de centru.

„Investiția de canalizare va fi gata în luna septembrie acest an, după cum și-a propus constructorul, reeșalonarea fiind impusă de probleme la decontarea lucrărilor. Cu toate acestea, la acest moment, la nivelul localității, este asigurat un ritm înalt de modernizare. Astfel, din lista de proiecte depusă în vederea finanțării prin Ministerul Dezvoltării, au fost deja declarate eligibile la finanțare trei obiective de mare interes local”, ne-a declarat edilul de la Mătăsaru. Proiecte de interes local, dezvoltate în perioada imediat următoare Primarul Naie Radu a mai spus că Ministerul Dezvoltării va finanța la Mătăsaru un număr de trei obiective de investiții. „O realizare importantă pentru comunitatea locală, aici fiind vorba de: modernizarea infrastructurii rutiere, un tronson de drum de 4,185 de kilometri asfaltare bituminoasă în satele, Odaia Turcului și Mătăsaru, construirea unui local nou de grădiniță în satul Poroinica și, de asemenea, și finanțarea reabilitării și modernizării Dispensarului medical al comunei. De altfel, această instituție medicală este așteptată de mai mult timp și este important că în sfârșit s-au găsit soluții pentru a fi finanțată. Sunt proiecte de mare interes local care vor fi dezvoltate în perioada imediat următoare, cu respectarea procedurilor de implementare și în condițiile în care va fi asigurat și un ritm adecvat de plăți”, a explicat edilul.

Primarul Naie Radu a mai spus că sunt și o serie de alte investiții de interes comunitar pe care administrația locală de la Mătăsaru le are în vedere pentru realizare. „Ne referim aici la un proiect ce prevede asfaltarea în satele Mătăsaru și Odaia Turcului, un tronson de 9 kilometri și alți 16 kilometri în localitățile: Tețcoiu, Poroinica și Puțu cu Salcia, dar și un proiect de reabilitare a căminelor culturale. Sunt documente depuse pentru finanțare prin Compania Națională de Investiții în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare”, a conchis Naie Radu.