14.06.2022 00:13

Trei muzee dâmbovițene, promovate prin tur virtual

Trei muzee dâmbovițene, promovate prin tur virtual
Galerie foto

Începând cu data de 31 mai 2022, trei muzee dâmbovițene, aflate în administrarea Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească”, pot fi vizitate virtual pe www.muzeedelasat.ro. Cele trei obiective culturale sunt: Muzeul Etnografic „Dumitru Ulieru” din Pietroșița, Casa-Atelier „Gabriel Popescu” din Vulcana-Pandele și Casa Memorială „Ion Luca Caragiale”. Platforma online cuprinde tururi virtuale 3D interactive, fotografii și informații documentate pentru 48 de muzee din zona rurală a Moldovei și Munteniei.

Website-ul www.muzeedelasat.ro, disponibil în limbile română și engleză, a fost creat printr-o co-finanțare a Administrației Fondului Cultural Național (AFCN). Pe lângă cele 48 de muzee, în viitor vor fi adăugate și alte obiective culturale din mediul rural.

În martie 2022, 18 de muzee din Muntenia au primit vizita echipei care a scanat, fotografiat și documentat fiecare obiectiv cultural, parcurgând peste 3.000 de kilometri. Acestea beneficiază acum de o pagină dedicată în cadrul platformei Muzee de la sat, care constă în: tur virtual 3D interactiv, realizat cu echipament de înaltă performanță, fotografii interior - exterior, fotografii din dronă, text de prezentare și informații de contact.