15.03.2023 00:12

Trei focare de pestă porcină africană la animalele domestice

Trei focare de pestă porcină africană la animalele domestice
Galerie foto

Trei focare active de pestă porcină africană, în gospodăriile oamenilor. Pesta porcină africană lovește din nou județul Dâmbovița! Potrivit directorului Direcției Sanitar Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA), dr.Sandu Tolea, acestea au fost depistate la Colacu (două) și încă unul la Cornățelu.

În ceea ce privește cele două focare de la Colacu, unul este pe cale de stingere, iar celălalt a fost semnalat recent, ieri dimineață fiind eutanasiați 16 porci din gospodărie. Sandu Tolea a mai transmis faptul că pesta bântuie nestingherită la porcii mistreți din fondurile de vânătoare aflate pe raza județului. Echipele din cadrul DSVSA sunt acum în teritoriu pentru stingerea celor trei focare înregistrate la animalele din gospodării.

„În dimineața zilei de marți am fost nevoiți să eutanasiem 16 porci la Colacu. Tot acolo este unul mai vechi și încă unul la Cornățelu. Așadar, avem trei focare active de pestă porcină. Mai avem evident focare active la porci mistreți din fondurile de vânătoare din județ. Sunt foarte greu de stins acelea, la unele ne chinuim de doi ani”, a transmis directorul DSVSA Dâmbovița, Sandu Tolea.

 

 

Ștefan Khalil