01.10.2014 00:18

Trei ani de comerț ilegal cu carne

La data de 29 septembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Dâmbovița, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, au reținut două persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2010-2013, o femeie, în vârstă de 66 de ani, din localitatea Corbii Mari, județul Dâmbovița, ar fi comercializat aproximativ 153 de tone de carne de vită, provenite din sacrificări ilegale de animale și ar fi înregistrat în contabilitate operațiuni comerciale fictive.

De asemenea, a reieșit că sacrificările de animale se efectuau în abatorul clandestin al unui bărbat de 41 de ani, din localitatea Selaru, județul Dâmbovița, iar carnea nu a fost supusă unui control sanitar-veterinar. Totodată, cei doi ar fi folosit în fals 77 de certificate de sănătate publică veterinară pentru carne proaspătă.

 

{GOOGLE_AD_BOX1}

 

Prejudiciul creat prin activitatea infracțională este de aproximativ 855.000 de lei. Urmează ca cei în cauză să fie prezentați instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

 

Compartimentul relații publice al Inspectoratului Județean de Poliție Dâmbovița