08.05.2018 00:21

"Trebuie să sprijinim presa din România"


Galerie foto

❚ „Am primit din partea „Jurnal de Dâmbovița” o serie de propuneri, am spus-o și în cadrul Adunării Parlamentare și în cadrul unor dezbateri în Parlamentul României că sunt niște propuneri pertinente, care trebuie luate în seamă pentru sprijinirea presei”

Interviu cu deputatul PSD de Dâmbovița, Corneliu Ștefan

ANA MARIA POPESCU

 


 

Rep: Ați participat recent la ședința Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Ce ați discutat la această întâlnire despre Statutul jurnaliștilor și despre Protejarea integrității editoriale?

- Am participat în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei la o dezbatere privind statutul și sprijinirea presei, sprijinirea legislației în vigoare. Eu cred că noi, ca și țară, și am susținut foarte clar alături de colegii mei, indiferent de partidele politice din care provin, că presa din România trebuie sprijinită, să ajungem la o legislație asemănătoare cu cea din alte țări din Europa.

Rep: „Jurnal de Dâmbovița” v-a înaintat, în scris, o serie de propuneri care privesc sprijinirea presei românești. Ce ne puteți spune de materializarea lor? Ați discutat despre aceste propuneri în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, în cadrul Parlamentului României?

- Am primit din partea „Jurnal de Dâmbovița” o serie de propuneri, am spus-o și în cadrul Adunării Parlamentare și în cadrul unor dezbateri în Parlamentul României că sunt niște propuneri pertinente, care trebuie luate în seamă pentru sprijinirea presei scrise, dar în același timp și a presei online. Sunt propuneri care vin din partea unor oameni de presă și noi, ca și decidenți politici, ar trebui să sprijinim cu adevărat o lege a presei în România.

Rep: România a rămas codașa Europei în privința sprijinirii presei. Ce propuneri aveți pentru adaptarea legislației românești la cea a țărilor europene care au luat deja o serie de măsuri de sprijinire a presei?

- Au luat măsuri, este adevărat, noi nu putem să vorbim de măsuri concrete, de o subvenționare a presei scrise din România. Cota de TVA este de doar 5% în cazul livrării publicațiilor tipărite, iar aceasta cred că este o măsură bună pentru presa scrisă din România. Mai sunt și alte măsuri care sunt în vigoare, dar consider, și o spun cu toată responsabilitatea, că toți ar trebui să lucrăm la o lege pentru a sprijini cu adevărat presa din România.