24.07.2014 07:08

Traseele feroviare din Dâmbovița, neinteresante pentru operatorii privați

Traseele feroviare din Dâmbovița, neinteresante pentru operatorii privați
Galerie foto

❚ La solicitarea cotidianului „Jurnal de Dâmbovița”, CFR a transmis că pentru rutele feroviare neinteroperabile Ploiești Vest - Târgoviște Nord - Fieni - Pietroșița și I.L. Caragiale - Dițești - Moreni nu au fost depuse oferte din partea niciunui operator ❚ Licitația se va repeta pe 19 august a.c.

ANDREI VASILIU


CFR SA a organizat ieri o licitație cu strigare la Bursa Română de Mărfuri pentru închirierea a 1100 km de cale ferată care aparțin infrastructurii feroviare neinteroperabile. Au fost „scoase la bătaie” și două segmente feroviare din Dâmbovița, respectiv Ploiești Vest - Târgoviște Nord - Fieni - Pietroșița și I.L. Caragiale - Dițești - Moreni, aparținând sucursalei CFR București.

{GOOGLE_AD_BOX1}

La solicitarea cotidianului „Jurnal de Dâmbovița”, purtătorul de cuvânt al CFR, Oana Brânzan, a transmis că niciun operator nu a fost interesat de traseele dâmbovițene de cale ferată.

 

În schimb, au fost adjudecate 3 secții de cale ferată neinteroperabilă de pe raza de activitate a Sucursalei Regionale CF Timișoara către SC RC-CF TRANS SRL. Pentru grupele de secții neadjudecate, licitația pentru închiriere se va repeta pe 19 august a.c., dată limită și pentru depunerea noilor oferte.

 

De reținut este și informația dată de CFR potrivit căreia gestionarii de infrastructură desemnați câștigători sunt obligați să preia și personalul CFR care își desfășoară activitatea pe secția sau grupul de secții aferent necesar pentru asigurarea pachetului minim social existent la momentul închirierii, conform legii. Durata de valabilitate a contractului de închiriere este de 4 ani.