06.10.2021 00:19

Transportul local târgoviștean, complet reînnoit

Transportul local târgoviștean, complet reînnoit
Galerie foto

*Astfel, municipiul Târgoviște are 40 de astfel de autobuze moderne, care asigură transportul local

*Primarul Daniel Cristian Stan a precizat că aceste demersuri reprezintă numai o etapă pentru proiectul de modernizare al transportului public local

*În acest moment sunt în desfășurare lucrările de la viitoarea stație de capăt de pe Calea Ialomiței și vor mai fi construite și alte două de capăt

 

Încă un pas spre modernizarea transportului public local! Ieri, în cadrul unei conferințe de presă susținute la sediul societății Servicii Publice Municipale Târgoviște, au fost prezentate 12 autobuze noi din grupul Mercedes Benz Citaro-Hybrid. Astfel, municipiul Târgoviște are 40 de astfel de autobuze moderne, care asigură transportul local. Primarul Daniel Cristian Stan a precizat că aceste demersuri reprezintă numai o etapă pentru proiectul de modernizare al transportului public local. În acest moment sunt în desfășurare lucrările de la viitoarea stație de capăt de pe Calea Ialomiței și vor mai fi construite și alte două de capăt.

De asemenea, va fi introdus și sistemul de e-ticketing. Nu în ultimul rând, se lucrează și la zona de infrastructură rutieră, tot în cadrul acestui proiect. Acum se execută lucrări pe strada Gării și la pasajul de lângă complexul PAVCOM. Edilul Daniel Cristian Stan a declarat că pentru modernizarea transportului public local vor mai intra în reabilitare și alte zone foarte importante din municipiul Târgoviște.

,,Astăzi marcăm o nouă etapă a ceea ce înseamnă proiectul de modernizare a transportului public târgoviștean. Încă 12 autobuze Mercedes Benz Citaro-Hybrid intră în patrimoniul municipiului Târgoviște, astfel încât în acest moment avem 40 de autobuze Mercedes Benz Citaro-Hybrid, care asigură transportul public în municipiul Târgoviște. Fără teama de a greși, cred că avem unul dintre cele mai moderne sisteme de transport public local din România. Nu știu ce alte unități administrativ-teritoriale se mai pot lăuda, în sensul bun al cuvântului, cu asemenea mijloace de transport în comun.

Vreau să mai precizez că aceasta reprezintă numai o etapă de parcurs pentru proiectul de modernizare al transportului public local continuă spre exemplu cu lucrările de la noua autobază și noua stație de capăt de pe Calea Ialomiței. De asemenea, vor mai fi construite încă două stații de capăt la periferia municipiului Târgoviște. Totodată vom avea și sistemul de e-ticketing și tot ceea ce înseamnă un transport public modern. Există și zona de reabilitare a infrastructurii, a coridoarelor de transport în comun și mă refer aici la lucrările care au loc pe strada Gării, la pasajul de lângă PAVCOM, de asemenea, vor debuta lucrările pe bulevardul Mircea cel Bătrân sau pe strada Locotenent Stancu Ion

. Stațiile de călători din municipiul Târgoviște vor fi modernizate urmând ca probabil, cel târziu luna viitoare să avem și primele patru-cinci stații noi, independente energetic, de natură să completeze acest proiect deosebit de important în valoare de 163 de milioane de lei, de natură să transforme integral transportul public din municipiul Târgoviște”, a precizat edilul Daniel Cristian Stan.

De asemenea, administrația publică locală pregătește pe Programul Operațional Regional modernizarea transportului public și pentru localitățile învecinate, care vor beneficia de mijloace de transport în comun moderne pentru naveta în municipiul Târgoviște. Nu în ultimul rând, vor fi achiziționate autobuze electrice școlare pentru elevi.

,,Pe Programul Operațional Regional următor pregătim mai multe proiecte pe zona de mobilitate urbană, însă poate cel mai important este reprezentat de cel prin care vom realiza o zonă urbană funcțională, astfel încât și unitățile administrativ teritoriale din jurul municipiului Târgoviște să poată să beneficieze de mijloace de transport în comun moderne pentru transportul către municipiul Târgoviște. Totodată, ca elemente pentru noul proiect, aș mai menționa că vor fi achiziționate microbuze electrice speciale pentru transportul elevilor în municipiul Târgoviște, toate acestea în cadrul unui nou proiect de modernizare a transportului public local târgoviștean de natură să ofere condiții excepționale călătorilor.

Autobuzele care au venit ieri, ultimele 12 din cele 40, care au făcut obiectul contractului de furnizare încheiat cu Mercedes Benz, au aceleași caracteristici, același nivel de confort, inclusiv filtru antiviral, că tot suntem într-o perioadă în care cazurile cresc de COVID-19 cresc vertiginos, iată autobuzele utilizate de administrația publică locală utilizate pe raza municipiului Târgoviște și puse la dispoziție târgoviștenilor există și acest filtru antiviral”, a mai completat primarul Daniel Cristian Stan.

Ștefan Khalil