17.08.2022 00:20

Transformare radicală a fostelor puncte termice

Transformare radicală a fostelor puncte termice
Galerie foto

*Primarul Daniel Cristian Stan a transmis că toate aceste proiecte sunt făcute în mare parte din bugetul local, deoarece nu necesită investiții foarte mari

*Edilul-șef a mai spus că speră ca în curând să nu mai rămână nici un punct termic abandonat în oraș

 

Ștefan Khalil


 

Administrația publică locală târgovișteană și-a propus să valorifice la maximum fostele puncte termice din oraș. Astfel, după începerea lucrărilor la câteva dintre acestea, care vor fi transformate în locuri de parcare, primarul Daniel Cristian Stan a anunțat că urmează ca alte clădiri ale fostelor centrale să fie complet modernizate. Acesta le-a enumerat pe cele care au fost deja reabilitate, cum ar fi Clubul Pensionarilor, care a fost amenajat în locul unui fost punct termic. Totodată, autoritățile locale au un proiect pentru construirea unei arhive a Primăriei Municipiului Târgoviște. Acum se lucrează la construcția unui centru pentru copii cu sindrom Down, dar trebuie găsită o sursă de finanțare pentru a putea fi finalizat proiectul aflat în vecinătatea Grădiniței Nr 15. Și acest centru a fost construit tot în clădirea unei foste centrale. De asemenea, fostul punct termic din cartierul Mihai Viteazul va fi dărâmat, iar în spațiul respectiv va fi amenajată o parcare și un loc de joacă. Primarul Daniel Cristian Stan a transmis că toate aceste proiecte sunt făcute în mare parte din bugetul local, deoarece nu necesită investiții foarte mari. Edilul șef a mai spus că speră ca în curând să nu mai rămână nici un punct termic abandonat în oraș, cu un aspect neîngrijit, care mai poate fi și un focar de infecție.

„Obiectivul nostru este să valorificăm fostele puncte termice din oraș. Este adevărat că mai avem și niște cereri de concesiune pe niște puncte termice, cu obligația pentru concesionar să intervină și să-l reabiliteze. Avem și câteva exemple de puncte termice care au fost reabilitate și cred că în municipiul Târgoviște putem discuta deja despre un proiect de succes pe zona aceasta. După cum bine știți, avem Clubul Pensionarilor, avem proiectul pentru realizarea unei arhive a Primăriei Târgoviște, Consiliul Județean are Biblioteca pentru Copii, care arată foarte bine. Știți că mai avem și câteva puncte termice desființate pentru parcări, mai este o arhivă a Consiliului Județean. Așa cum v-am spus, ne dorim să facem și noi o arhivă. Inițial, proiectul ar fi fost pentru o bucătărie a Creșelor, dar odată cu programul implementat în urmă cu un an, toate creșele au fost dotate cu bucătărie, proiectele realizându-se prin PNDL. De asemenea, mai avem centrul pentru copii cu sindrom down, sper să găsim finanțare și să finalizăm investiția de lângă Grădinița Nr 15. Sunt destule investiții pe această zonă. Mai avem și în cartierul Mihai Viteazu un punct termic pe care vrem să-l transformăm în loc de joacă, dar vor fi create și câteva locuri de parcare acolo.  Mai avem un punct termic pe strada Basarabiei, exact lângă Grădinița 14. Neapărat trebuie să găsim o soluție pentru acel punct termic, deoarece arată foarte rău. Încetul cu încetul, trebuie să închidem acest subiect al fostelor puncte termice pe care administrația locală l-a preluat”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.